shop 03

20 april 2016
Na de eerste succesvolle opening van de Frame Store in Felix Meritis, besloot Frame verder te gaan op een nieuwe locatie. In Felix Meritis werd de monumentale ‘zuilenzaal’ getransformeerd tot een spiegelend universum. Het contrast met de nieuwe locatie aan de Herengracht 178 kon niet groter zijn; een serene, volledig witte ruimte.

De FrameStore moest onze opdrachtgever -Frame Magazine- driedimensionaal verbeelden; een wereld die creativiteit uitstraalt, verrast en inspireert. Het interieur biedt als het ware twee verschillende ervaringen in één ruimte. Een verwijzing naar het verrassende en inspirerende karakter van Frame Magazine. Enerzijds is de ruimte een witte, rechthoekige, haast museale omgeving. Anderzijds is het een zwarte, diagonale installatie die de winkel met producten vormt.

Van voren gezien lijken slechts een aantal witte panelen in zwarte frames door de witte ruimte te zweven. Ze vormen een grafisch beeld over de muren van het winkelinterieur. Vanaf de andere zijde is een totaal ander beeld zichtbaar: het grafische patroon tegen de muren blijkt feitelijk een driedimensionale installatie. Achter de frontpanelen tonen driehoekige zwarte displays de producten. Om het contrast in ervaringen te versterken, hebben we gewerkt met allerlei verschillende tegenstellingen: wit en zwart, vierkant en driehoek, leeg en vol.

Bij de Frame store hebben we ernaar gestreefd om twee functies uit te drukken in één ruimte: een galerie en een winkel. Daarnaast wilde we de bezoekers verassen, met de beleving spelen. De ingreep om twee compleet verschillende perspectieven te maken resulteert niet alleen in een dubbelfunctie maar zorgt tevens voor een verassing. Vorm en functie zijn hier onlosmakelijk verbonden, maar wel als tegenpolen.

i29 streeft altijd naar een maximale impact, een sterk beeld en een krachtige beleving. We hebben de ambitie om uit niets iets te maken, met minimale middelen. Het is het consequent doorgevoerde thema dat het hele verschil maakt, dat alles kantelt. Het lijkt vaak zo simpel, en dat moet ook, want in een complexe wereld is dit een groot gebaar dat veel impact kan hebben.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met i29

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan