shop 02

20 april 2016
Een creatief platform verrijst in het monumentale pand Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam . Dit culturele centrum biedt ruimte aan wisselende evenementen en tentoonstellingen georganiseerd door Frame en Foam. Als spil van het culturele centrum heeft i29 interior architects in opdracht van Frame Publishers twee winkels ingericht, met een focus op mode en design.

De Frame Store is een driedimensionale versie van het tijdschrift; een creatief en innovatief universum dat verrast en inspireert. De wereld van Frame toont wat goed design vermag: een viering van schoonheid, functionaliteit en bereikbaarheid die producten met een zekere tijdloosheid oplevert. Zo creëert de winkel een podium voor nieuw talent, nieuwe producten en nieuwe merken. De producten vinden hun oorsprong in verschillende velden: mode, kunst en design, maar ook media, beauty en food.

Afgezien van de vernieuwende producten, prikkelt de Frame Store ook als omgeving de verbeelding. Met name de monumentale Zuilenzaal is een attractie op zichzelf, zeker na de ruimtelijke ingreep van ontwerp bureau i29. De zaal is getransformeerd in een spiegelend universum, dat de doorleefde schoonheid van de ruimte zinsbegoochelend reflecteert. De zaal heeft een museale kwaliteit gekregen, waarin een mix van mode, design, cosmetica en accessoires onderdak heeft gekregen.

Voor i29 representeert het gebruik van spiegels ook Frame’s identiteit: reflecterend op architectuur, interieur en design zoals in het tijdschrift wordt gepubliceerd. Producten worden gepresenteerd op een serie van spiegelende platformen met een zwart blad met geintegreerde zwarte frames. De zwarte vlakken lijken te zweven door de ruimte. Het doel was een surreele wereld te maken waarin de producten worden gepresenteerd zonder iets aan de kwaliteit van de ruimte af te doen.

Twee grotere spiegel objecten bergen paskamers, een kleine expositieruimte en trappen die de mogelijkheid geven de bezoekers de ruimte vanuit een ander perspectief te laten beleven. De contradictie van deze minimale en bescheiden ingreep is dat de volumes als het ware geabsorbeerd worden in de bestaande ruimte. Tegelijk geeft het scherpte en wordt de bestaande ruimte intensief beleefd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met i29

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan