Groot Renovatieproject met Rockpanel Chameleon

12 april 2016
Een duurzamere toekomst

Collyhurst, een wijk in het noordoosten van het centrum van Manchester, herbergt een van de meest achtergestelde gemeenschappen van het land. In het kader van een breder opgezet vernieuwingsprogramma werden vier sociale woonblokken uitgebreid gerenoveerd, zowel binnenin als aan de buitenzijde. Sociale verhuurder Northwards Housing werkte samen met hoofdaannemer Manchester Working Ltd in het kader van het ambitieuze retrofitproject voor Humphries, Roach, Mossbrook en Vauxhall Court. De ingrepen omvatten onder meer structurele herstellingen, de plaatsing van nieuwe ramen, een nieuwe dakbedekking en een gevelbekleding in Rockpanel Chameleon.

De panelen hebben een unieke kristallaag die ze laat glanzen en van kleur laat veranderen afhankelijk van de gezichtshoek en het daglicht. De zeer lichte panelen werden aan twee zijden van de 13 verdieping hoge blokken geïnstalleerd door Astley Facades (UK) Ltd. Door de elegante overgang tussen schakeringen in blauw, groen en paars zijn de gebouwen een baken voor regionale vernieuwing dat van kilometers afstand kan worden gezien.

De Rockpanel producten werden echter niet alleen gekozen voor hun esthetische eigenschappen, maar ook wegens de beproefde duurzaamheid. Alle Rockpanel producten worden van natuurlijk basalt gemaakt door middel van een uiterst efficiënt productieproces. Met dit proces kan tot 400 m² plaatmateriaal worden gemaakt uit een kubieke meter basalt van lokale oorsprong. Het tijdens de bewerking geproduceerde afval wordt gerecycleerd en tot een derde van het gebruikte basismateriaal bestaat uit gerecycleerde materialen.

Paul Maidment, Hoofd van Home Improvements bij Northwards Housing, lichtte de projectaanpak toe. "Als voorvechters van de groene agenda dienden wij ervoor te waken dat alle producten aan onze duurzaamheidseisen voldeden. Wij stelden een kort rapport op over het Rockpanel assortiment en waren onder de indruk van hun uitstekende scores in de Green Guide. Bovendien zouden de solide constructie en de geringe onderhoudsbehoeften van Rockpanel Chameleon de levenscycluskosten moeten helpen beperken."

Voor gevelproducten is duurzaamheid niet alleen een kwestie van groene beloftes. Het is minstens even belangrijk dat het gewenste uiterlijk op lange termijn behouden blijft. Rockpanel panelen zijn kleurecht en niet gevoelig voor vocht en extreme temperaturen. Daarom zullen de gebouwen hun opvallende uitstraling nog jaren moeten behouden.

Rockpanel bracht ook drie dagen met bewoners door om met hen de voordelen van de thermische upgrade en de opties voor de panelen te bespreken. De panelen werden democratisch gekozen door de bewoners.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan