Arcus College

4 april 2016
Stijlvolle, duurzame gietvloeren en coatings sieren Arcus College

In de transportgangen, de kantine en alle andere openbare ruimtes van het nieuwe Arcus College in Heerlen zijn fraaie en functionele Arturo PU-gietvloeren van Unipro aangebracht, in een stijlvolle grijstint. In de ruimtes waar minder ‘verkeer’ is, waaronder de noodtrappenhuizen, is gekozen voor glanzende vloercoatings die direct op de betonnen ondervloeren zijn aangebracht. Datzelfde geldt voor de bordessen, parkeergarage en fietsenkelder van de school, waar voor een antislip vloercoating is gekozen.
“IAA Architecten – een vaste opdrachtgever van ons – betrok ons al in een vroeg stadium van het project om mee te denken over de best passende vloeren én de uitvoering hiervan”, vertelt Ronald Vugts, Technisch Commercieel Adviseur bij Unipro voor het merk Arturo Unique Flooring. “Om budgettechnische redenen waren aanvankelijk vloercoatings voorgeschreven in het bestek. Tijdens de bouw is hier echter op een aantal plekken van afgeweken. Want vloercoatings zijn – door hun geringe dikte – minder duurzaam dan bijvoorbeeld gietvloeren. En duurzaamheid was in dit project wel gewenst. Immers maken dagelijks enkele duizenden leerlingen gebruik van de transportgangen en openbare ruimtes in het gebouw. Daarbij komt dat vloercoatings – waar in dit project voor was gekozen – onvolkomenheden accentueren. En dat zou de kwaliteit van het gebouw niet ten goede komen.”

Eén geheel
Uiteindelijk is circa 6.300 m² van gietvloeren voorzien, vertelt hij. “Gekozen is voor een zelf-nivellerende gietvloerlaag van 2 mm dik met decoratieve flakes, die ook in de vloercoatings zijn doorgevoerd. Dit zorgt voor een mooi geheel. Zowel op de gietvloeren als op de coatings is door vloerverwerker Bovitec een beschermende toplaag aangebracht, die de houdbaarheid en reinigbaarheid van de vloer nog verder vergroot.” In de grootkeukens is gekozen voor epoxy-gietvloeren, die beter bestand zijn tegen de schuifbelasting van karren en servicewagens. In de parkeergarage, de fietsenberging en de bordessen is een speciale antislipcoating toegepast, ter bescherming en verfraaiing van het onderliggende beton.

In mei 2014 is het project opgeleverd. Het Arcus College is zeer te spreken over het resultaat. “De gietvloeren en coatings zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook zeer praktisch in gebruik”, vertelt Wim Florie, facilitymanager bij het Arcus College. “Zeer prettige eigenschappen voor een schoolomgeving.”

Garantie
Arturo producten worden geproduceerd door Unipro bv. Naast Arturo levert het bedrijf de merken Uzin, Pallmann en Codex, evenals een compleet assortiment voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloerbedekking, parket, tegels en natuursteen. Voor de inrichting van het Arcus College heeft het bedrijf – naast de gietvloeren en coatings – ook Uzin lijmen geleverd, waarmee Condor Vloeren de tapijten heeft verlijmd. “Voor alle toepassingen hebben wij ons Unipro-Garant-Systeem afgegeven”, vertelt Vugts. “Niet alleen de applicatiepartijen, maar ook het Arcus College zelf is hiermee tot tien jaar lang verzekerd van een mooie en duurzame vloer.”

Bouwinfo:
Gebouw :
Arcus College Heerlen

Functie :
mbo-school

Architect :
IAA Architecten

Aannemer :
LAUDY Bouw & Ontwikkeling

Vloerverwerker :
Bovitec

Tapijten :
Condor Vloeren

Omvang project :
6.300 m² gietvloeren en 11.400 m² coatingsystemen.

Aantal gebruikers :
3.000-4.000 studenten

Opleverdatum :
mei 2014

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Arturo Flooring

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan