The Edge: Een comfortabele werkvloer voor 1800 mensen

26 januari 2016
The Edge langs de A10 is een kantoorgebouw dat zijn tijd ver vooruit is. Met 40.000 vierkante meter moderne werkvloer voor 1.800 mensen volgens de principes van ‘The New World of Work’. Volledig energieneutraal ontworpen en een absolute koploper in kwaliteit, duurzaamheid en gebruikerscomfort. Het vijfhoekige gebouw met de karakteristieke geknikte gevel heeft een BREEAM-score van 98.4 en de certificering ‘Outstanding’ op zak. Een prachtig resultaat dankzij een grote ambitie, een slim ontwerp, innovatieve technieken én de flexibele draagconstructie.

De uitdaging
Opdrachtgever OVG bracht een groep vooraanstaande experts samen voor de ontwikkeling van een kantoorgebouw dat een nieuwe wereldwijde benchmark moest worden voor de gebouwde omgeving. Hierbij werd nadrukkelijk gekeken naar duurzaamheid, toekomstbestendigheid, comfort en productiviteit van de gebruikers. Tijdens het bouwproces bleek dat zelfs dat het hoogste BREEAM-niveau ‘Outstanding’ gehaald zou kunnen worden. Hierdoor legden alle partijen de lat steeds hoger en bereikten ze uiteindelijk het wereldwijd hoogste BREEAMresultaat tot dusver.

Het eindresultaat
De ambitie van alle betrokkenen, de innovatieve technieken en het slimme ontwerp hebben geleid tot het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld. The Edge voldoet ook aan de modernste eisen van een prettig werkklimaat. Zaken als verlichting, verwarming, koeling en ventilatie zijn voor een gebruiker steeds aan te passen. De grote vrije vloeroppervlakten met voldoende open werkplekken zijn allemaal met elkaar verbonden voor een laagdrempelige communicatie en ontmoetingen. Het enorme atrium van 3.000 m2 is omringd door vloeren die in een U-vorm als balkons fungeren en bijdragen aan de open sfeer.

De meerwaarde van VBI
VBI heeft met haar kanaalplaatvloeren gezorgd voor slankere vloeren die toch grote vrije overspanningen mogelijk maakten. Dit heeft ook geleid tot minder materiaalgebruik en een meer effectieve binnenruimte. Deze prefab-vloeren zorgden verder voor een verkorte bouwtijd. De ruime overspanningen van 16 meter maakten een optimale indelingsvrijheid van de ruimtes en een transparante structuur mogelijk. Met deze focus op gebruiker en Flexibel comfort werkte VBI succesvol mee aan een kantoor- en ontmoetingsplek die blijvend aanpasbaar is aan de wensen van de toekomst.

Het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld
The Edge is volledig flexibel ontworpen en door een prefab bouwmethode tot stand gekomen. Dat heeft een positieve invloed gehad op de verschillende duurzaamheidsscores van BREEAM. De kanaalplaatvloeren van VBI leverden een belangrijke bijdrage aan de score voor MAT5. Het ontwerp is ook energieneutraal. Zo is de hele zuidelijke voorgevel van het pand voorzien van zonnepanelen. Op de daken van de UvA en HvA ligt nog eens 4.100 m2 aan zonnepanelen. Regenwater wordt in het gebouw opgevangen voor hergebruik en een warmte-koudeopslaginstallatie wekt geothermische energie op. Dit alles heeft zeer positief bijgedragen aan een ‘Outstanding’ BREEAM-score van 98.4 voor The Edge: de hoogste duurzaamheidsscore ooit behaald.

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met VBI

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan