Het Apollo Hotel maakte een sprong in de tijd

4 januari 2016
Het Apollo Hotel in Papendrecht is een bekende plek voor talloze zakenmensen. Het hotel dateert uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Na een uitbreiding in 2010 was het hoofdgebouw zichtbaar toe aan een face-lift. DAW stelde Next Real Estate voor om de gevels van het gebouw door middel van een isolatiesysteem met steenstrips in één operatie mooier én energiezuiniger te maken. Het resultaat is spectaculair. In vier weken tijd veranderde het Apollo Hotel van een gedateerd gebouw in een opvallende, eigentijdse blikvanger.

Twee baksteenformaten

TransVorm, verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het project, koos voor een gevel waarin baksteen beeldbepalend is. Het hoofdgebouw is daarmee weer in lijn gebracht met het nieuwe gedeelte van het hotel. De architecten van TransVorm leverden voorbeeldfragmenten van de gevel aan. DAW produceerde op basis van die ontwerpborden exact op kleur Alsecco steenstrips van 40x400 mm en van 135x500, die in de uitvoering ten opzichte van elkaar verspringen. De steenstrips zijn onderdeel van een compleet extern muurisolatiesysteem van Alsecco. Als aanvullende energiebesparende maatregelen zijn in de gevels de kozijnen vervangen en is de uitvoering van de balkons aangepast.

Hittegolf

Voor een hotel dat zich voornamelijk op de zakelijke markt richt, zijn de zomermaanden bij uitstek geschikt voor een revitalisatie. Terwijl Nederland zuchtte onder een heuse hittegolf, gingen de werkzaamheden begin juli 2015 van start. Vanwege de warmte begon de werkdag van de afwerkexperts van Lurvink uit Lichtenvoorde 's morgens nog vroeger dan gewoonlijk. Werken vanaf een steiger was niet mogelijk, omdat het dak van het aangrenzende nieuwe hotelgedeelte daarvoor niet geschikt was. Alle isolatieplaten, bevestigingsmaterialen en steenstrips zijn daarom met behulp van hangbakken aangebracht.

Ambitieuze planning

Voor de hele operatie was vier weken uitgetrokken. Om binnen de uiterst ambitieuze planning te blijven, was een perfecte samenwerking van alle betrokken partijen essentieel. Elke vertraging zou een bedreiging voor de totale planning betekenen. Dagelijks arriveerden om 16.00 uur de benodigde materialen voor de eerstvolgende werkdag. De onderlinge afstemming was optimaal en de uitvoering verliep vlekkeloos. Eind juli werden de nieuwe gevels opgeleverd en kon het hotel weer open.

Betere prestaties

Met het revitalisatieproject gaf opdrachtgever Next Real Estate het hotel een nieuwe, representatieve uitstraling. Van de scheuren in de buitengevels van het verouderde hoofdgebouw is niets meer te zien, terwijl de energieprestaties van het hotel sterk zijn verbeterd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Alsecco

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan