Meander Medische Centrum

27 oktober 2015
Meander Medisch Centrum heeft de NVTG BouwAward 2016, categorie Cure Nederland gewonnen. Meander ontving de tweede prijs voor de International Building Award. De prestigieuze prijs werd dinsdag 19 april uitgereikt aan Meander op het Wereldcongres van de International Federation of Health Care Engineering (IFHE) dat de NVTG organiseert in het World Forum in Den Haag.

De NVTG BouwAward is een prestigieuze bouwprijs die één keer in de vier jaar wordt uitgereikt. Het bijzondere van deze bouwprijs is dat de genomineerde huisvestingsprojecten vanuit een integrale benadering worden beoordeeld. Centraal staat altijd dat de huisvesting moet bijdragen aan het welzijn van de bewoners, bezoekers en medewerkers. Innovatie op het gebied van projectrealisering is bij elke editie van deze prijs eveneens een belangrijk aspect, zoals ook duurzaamheid in de meest brede betekenis en de mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. De NVTG BouwAward is in het leven geroepen om te streven naar nog betere zorghuisvesting.

Het nieuwe Meander Medisch Centrum van Amersfoort is een ziekenhuis van een geheel nieuwe orde. Een zorginstelling van meer dan 100.000 m², waar, ondanks de grootte, de mens centraal staat en het contact met de omliggende groene omgeving in heel het gebouw voelbaar is. Een zogenaamde ‘healing environment’ waar, mede door het bouwen van alleen eenpersoonskamers, de patiënt meer rust heeft en – zoals uit onderzoek blijkt – sneller zal herstellen. Vanaf eind 2013 zijn de eerste patiënten opgenomen in dit bijzonder ruimtelijke en lichte ziekenhuis.

In het ontwerp van de nieuwbouw was flexibiliteit en functionaliteit belangrijk. Bouwer Heijmans en architect Atelier Pro bevestigen de effecten. “In dit project hebben we de effecten goed kunnen vergelijken met het traditionele proces, je voelt en ziet direct het verschil.”

Het verminderen van de logistieke handelingen, het elimineren van stankoverlast en het risico van bacterie-uitbraken heeft Meander MC doen besluiten om stortkokers te plaatsen in het nieuwe ziekenhuis voor het verticaal afvoeren van het afval en vuil linnen.

De gerealiseerde voordelen voor Meander MC zijn:
minder logistieke handelingen geen stinkende container meer op de afdelingen geen afvalcontainers meer door de liften patiënten komen niet meer in aanraking met de afvalcontainers scheiden van afvalstromen vergroten van de opslagcapaciteit in pieken door het inwendig kunnen reinigen van de kokers voorkomen van bacteriebronnen kosten besparen

Meander heeft door het gehele gebouw gekozen voor 9 stortkokers:
4 afval: met mogelijkheid tot apart afvoeren van afval, incontinentie materiaal en naalden. 4 linnen: met mogelijkheid tot apart afvoeren van linnen cytostatica. 1 voor operatie afval, voor het direct afvoeren van afval van de OK. 46 deurtjes voor het afvoeren van afval en linnen van elke afdeling.

Met de specificaties:
Bedienpaneel, voor het selecteren van afvalstromen en beveiligen van de stortkoker. Container carrousels, word onderaan de stortkoker geplaatst en d.m.v. bedieningspaneel op de juiste positie gedraaid. De carrousel draagt ook bij aan de afval opslag capaciteit. Brandkleppen, sluiten automatisch in geval van brand om overslag te voorkomen. Ventilator, voor het creëren van een lichte onderdruk. Dit om vieze luchtjes op de afdeling te voorkomen. Cleaning in Place (CIP), voor het inwendig reinigen van de installatie

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Stansz

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan