Quintax terrein - gebouw Oost

10 mei 2005
In 2000 is de Belastingdienst ingetrokken in het voormalige Apple Computer distributiecentrum. Na een grondige verbouwing en uitbreiding van de assemblagehal tot automatiseringscentrum en de toevoeging van een bijbehorende energiegebouw, ligt nu de opgave om op het terrein een nieuw kantoorvolume alsmede een nieuw hoofdentree te ontwikkelen.

Op de plaats van een voormalig volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn is een zeslaags kantoorvolume geprojecteerd op een plintgebouw dat oprijst uit de formele tuin. In het plintgebouw, dat de diverse gebouwen met elkaar verbindt, worden algemene functies zoals een vergadercentrum, ondergebracht. Als laatste zal in gebouw Noord een centrale hoofdentree en een nieuw bedrijfsrestaurant worden gerealiseerd. Besloten werd om het parkeren aan de westzijde van het Quintaxterrein te handhaven en uit te breiden. Door het kantoor langs de Arnhemseweg te ontwikkelen, wordt het zicht op dit parkeren vanaf deze weg onttrokken. Het gebouw opent zich naar deze weg door haar U-vorm die ontstaat door als het ware een gesloten doos uit te hollen. Op plaatsen waar het volume is uitgesneden is de gevel, in contrast met de gesloten buitenschil, vrijwel geheel transparant.

De gesloten buitenschil refereert naar de titaniumkleurige profielplaten van de bestaande bebouwing door dit materiaal in te zetten als vaste zonwering met glazenwasbalkon. Loodrecht op de Arnhemseweg, in oost-westelijke richting, liggen de twee hoofdvolumes. Tussen twee compacte kernen bevindt zich een transparante tussenruimte met vides die op een aantal plaatsen overgaan in loggia’s. Naast de kernen bevinden zich aan weerszijden een verkeerszone met werkplekken.

Evenwijdig aan de Arnhemseweg lopen de transparante verbindingsverdiepingen. Achter de gesloten buitenschil bevinden zich de kantoorcellen, terwijl aan de uithollingen van het volume, met name rond de patio, de kantoren als kantoortuin zijn georganiseerd. Het plintgebouw is ontworpen als een bouwdoos, waarbij de gebouwstramienen als betonnen bestratingselementen in het terrein zijn doorgezet.

Daar waar de betonnen schijven boven het maaiveld uitsteken, kunnen naar behoefte ruimten worden gecreëerd door dwars op deze schijven open gevels te plaatsen. Door de keuze van een sedem dakafwerking, blijft het groene landschappelijke karakter van het terrein, ook op dakniveau, bewaard. Het diagonaal geplaatste gebouw Noord behoudt de oorspronkelijk heldere opzet. De begane grond, ingericht als één doorlopende ruimte, zal worden aangepast t.b.v. de centrale hoofdentree en restauratieve functies. Hiertoe zal dit gebouw zich openen naar de tuin.

fotograaf foto 3 (entree): Martijn Koch

Locatie

Trefwoorden

parkeren
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met JHK Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan