Sint Jan Parkeergarage - Kunst en Prints

10 augustus 2015
‘Breng met kunst meer sfeer en beleving in de nieuwe ondergrondse parkeergarage Sint Jan’. Met die opdracht ging M2uur bv voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch aan de slag. In totaal zijn 22 werken gerealiseerd. Vanzelfsprekend op duurzame, vandalismebestendige en functionele materialen. En met ontwerpen die de bezoekers al in de garage in de stemming brengen voor een dagje Den Bosch.

In samenspraak met de gemeente, architect Studio Leon Thier en aannemer Heijmans stelde M2uur bv een uitgebreid programma van eisen voor kunst in de garage op. Hierna zette het Deventer bureau een pitch uit onder een aantal kunstenaars en ontwerpers. Tegelijkertijd is binnen het strakke tijdspad en beschikbaar budget een passende mix opgesteld van materialen, formaten en aantallen.

De prints in parkeergarage Sint Jan zijn in drie deelprojecten onder te verdelen. Boven de entree voor de auto’s is een panorama met welkomstboodschap verschenen. In het trappenhuis treft de bezoeker drie plattegronden van Den Bosch aan. In de glazen corridors, de lange voetgangerspassages, zijn ter hoogte van 18 deurpartijen kunstwerken van Kim Heesakkers aangebracht.

Martijn Bronswijk, huisfotograaf van M2uur bv, verzorgde de fotografie voor de panorama boven de entree. Hij gebruikte daarvoor een programmeerbaar dynamisch statief. Zo zijn tientallen losse foto’s tot één doorlopend beeld gemonteerd met hoge resolutie. M2uur bv maakte de typografie en deed de technische opmaak. Het werk, met een grootte van 10 x 3 meter, is uitgevoerd op aluminium composiet met Qpanel prints en coatings.

In het trappenhuis vind je drie plattegronden van Den Bosch. Het gaat daarbij om twee oude kaarten van Van Deventer (ca. 1560) en Bleau (ca. 1695). De Wit-Russische illustrator Ruben Atoyan tekende een actuele kaart van de stad. Als een van de weinige in de wereld beheerst hij het vakmanschap om in vogelvluchtperspectief een stad vast te leggen. Niet korter dan vijf maanden werkte hij aan de tekening. De plattegronden van elk 3 x 3 meter zijn uitgevoerd op Egger ProAkustik panelen met geperforeerd Print-HPL en zorgen dus ook voor een prettiger akoestiek.

Kim Heesakkers won de pitch voor de 18 ontwerpen in de corridors. Aan de hand van zes thema’s maakte zij zes basisdesigns. Die werkte ze uit in drie kleurvarianten, die aansluiten bij de signaalkleuren van elke verdieping. Kim Heesakkers componeerde aan de handen van duizenden historische en actuele foto’s, documenten en illustraties de gelaagde en zeer rijk gedetailleerde werken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt en toch doen de ontwerpen in hun totaliteit elegant en subtiel aan. De ontwerpen zijn gereproduceerd op brandveilig en hufterproof Print-HPL van Westag.

Parkeergarage Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch is een van de mooiste en vriendelijkste garages van Nederland geworden. Direct na de ingebruikname kreeg de garage als eerste in Nederland de European Gold Standard Parking Award toebedeeld. M2uur bv is er trots op een bijdrage geleverd te hebben aan dit unieke project.
https://www.parkeergaragestjan.nl
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met M2uur bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural Nederland
Derako International B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan