Duurzame en gezonde brede school Het Dok

7 augustus 2015
Duurzame en gezonde brede school van Paul de Ruiter

In Oegstgeest heeft Architectenbureau Paul de Ruiter een nieuwe brede school gerealiseerd. In het gebouw is plaats voor een basisschool, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, muziekschool, sportzaal, expositieruimte en een multifunctionele ruimte.

Voor de school staan gezondheid en duurzaamheid voorop, wat wordt uitgedragen in de organisatie en ook in het gebouw. In het ontwerp komt dat tot uiting in drie thema’s: frisse lucht, daglicht en natuurlijke materialisering.

De school ligt midden in een bosrijke omgeving en heeft hierdoor een zeer bijzondere plek. De begane grond heeft gevelbekleding van WaxedWood Siberisch Lariks gekregen, terwijl de andere verdiepingen glazen panelen in drie verschillende groentinten hebben. Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren zorgt ervoor dat het gebouw uitstekend past bij de omringende natuur.

Natuurlijke gevelbekleding van WaxedWood Siberisch Lariks
Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei in koude gebieden krijgt het een stevige structuur en heeft het een hoger soortelijk gewicht.

WaxedWood wordt onder vacuüm hoge druk geïmpregneerd tegen houtaanslag. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een was emulsie aangebracht. Deze emulsie voorkomt dat water het hout kan binnendringen. WaxedWood is hierdoor uitstekend gewapend tegen het opnemen van vocht en het werken van het hout.

Zonder verfsysteem maakt WaxedWood Siberisch Lariks een prachtige kleurtransformatie door. In eerste instantie krijgt het een donkergroene tot bruine kleur, die overgaat naar een warme brons kleur die uiteindelijk vergrijst.

Fotografie: Sonia Arrepia

Betrokken partijen
Bij architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam liggen de kernwoorden innovatie, duurzaamheid, identiteit en interactie ten grondslag aan de visie van het bureau. Zij ontwerpen scholen vanuit de visie van het kind, als ruimtelijke oplossing voor kennisoverdracht, in het samenbrengen van de verschillende verblijfsgebieden, en waar voldoende frisse lucht van begin af aan in het ontwerpproces de hoogste prioriteit heeft. Structurele samenwerking tussen de diverse betrokken organisaties (onderwijsinstelling, kinderopvang, welzijn, sport, cultuur et cetera) is daarbij essentieel, net zoals pedagogische visie.

http://www.paulderuiter.nl/

Foreco Dalfsen B.V.
Foreco gevestigd in Dalfsen, staat voor een compleet assortiment houtproducten. Variërend van gezaagd hout en rondhout tot nieuwe houtspecialiteiten. Vakkennis en eigen faciliteiten voor het bewerken van hout bieden mogelijkheden voor unieke en innovatieve toepassingen. Nieuwe technieken en concepten vergroten de mogelijkheden van hout als duurzaam materiaal. Slimme en hoogwaardige producten leveren oplossingen voor diverse sectoren zoals woning- en utiliteitsbouw, weg- en waterbouw en speelomgevingen.

http://www.foreco.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Foreco Houtproducten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Foreco Houtproducten

KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan