Landgoed de Horst / De Baak

4 augustus 2015
De verschillende gebouwen van opleidingscentrum De Baak gaan een spel aan met elkaar en met de omgeving. De historische structuur van het landgoed (villa in park – open weide – bos) is hersteld zodat de oorspronkelijke contrasten weer tot uiting komen. Kenmerkend zijn een eerlijk en duurzaam materiaalgebruik en een alzijdige oriëntatie op de natuur. Bezoekerscentrum, theater en hotel hebben alle een eigen gezicht, zowel in materialisatie als in de relatie die ze aangaan met het landschap en het maaiveld.

Bezoekerscentrum
De multifunctionele ruimten op de begane grond liggen letterlijk in het gras en geven de gebruiker het gevoel onderdeel te zijn van het historische landschap. Openslaande deuren zorgen ervoor dat het omliggende grasland ook functioneel bij het interieur kan worden getrokken. De ruimten zijn onderling te koppelen en kunnen dient doen als foyer, ontvangst-, tentoonstellings-, workshop- en lesruimten. Het paviljoen is volledig in staal geconstrueerd en bekleed met een corten stalen gevel. Door het materiaalgebruik en de weerspiegeling van de omgeving in het glas, lijkt het gebouw op te gaan in het bos dat erachter gelegen is. Op de verdieping hebben medewerkers van De Baak vanuit een volledig open werkruimte een prachtig uitzicht over het landgoed.

Theater
Het theater ligt verdiept in het maaiveld en bevindt zich daardoor op een spannend grensvlak. Het grasdek is letterlijk omhoog gekanteld, waardoor ondergronds een overdekt theater ontstaat en bovengronds een buitentheater. Via luie trappen daalt de bezoeker steeds verder het gebouw in, steeds meer onderdeel uitmakend van het landschap. De prachtige natuur van het landgoed en de Hollandse luchten fungeren letterlijk als decor voor de voorstellingen die zowel binnen als buiten worden gehouden. Het theater is dankzij een uitschuifbare tribune multifunctioneel inzetbaar en voorzien van moderne audiovisuele voorzieningen.

Hotel
Twee langgerekte paviljoens herbergen in totaal veertig luxe hotelkamers. De gebouwen zijn als vingers deels het bos in geschoven en opgetild van het maaiveld, zodat het landschap eronder doorvloeit. Gasten klimmen letterlijk tussen de bomen omhoog naar hun verblijf. De gebouwen zijn volledig uitgevoerd in hout, van de constructie tot aan de gevelbekleding. Elke kamer is voorzien van grote glazen puien, die zicht geven langs de bosrand. Sanitaire voorzieningen zijn opgenomen in een vrijstaand element in de ruimte. Ieder kamer heeft in overleg met verschillende kunstenaars een eigen uitstraling gekregen.

Prijzen:

Nominatie Houtarchitectuurprijs 2012

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OTH architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan