CorTen brug voor BUGA te Havelberg

31 juli 2015
Streetlife feliciteert de Duitse Hanzestad Havelberg met het gastheerschap van de Bundes Gartenschau 2015 (BUGA). Speciaal voor deze gelegenheid is een unieke, 40 meter lange, Streetlife Crossline brug geplaatst over de Flethe dalweg.

De BUGA 2015 spreidt zich uit over 5 steden, allen liggende aan rivier de Havel. Het stroomgebied van de Havel en de Elbe is door de eeuwen heen gevormd tot een landschap met stromen en meertjes, heuvels en dalen. De meer dan 1000 jaar oude Hanze- en Domstad Havelberg is ontstaan op een eilandje in de Havel, hetgeen typerend is voor het landschap in de regio.

De indrukwekkende St. Marien Dom met kloostertuin en de BUGA showtuinen zijn van elkaar gescheiden door het Flethedal. De aanleg van een brug maakt een rondgang langs de beide showlocaties mogelijk. De brug is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen Streetlife en de organisatie van de BUGA 2015, waarin de plannen voor een tijdelijke verbinding een permanent karakter hebben gekregen.

De opgave was een brug te vinden in harmonie met het beschermde stadsgezicht met een open karakter en een grote overspanning. De fraaie CorTen Crossline brug uit de Streetlife Collectie Bruggen & Dekken voldeed aan de wensen van de BUGA. Het design team van Streetlife heeft deze brug op maat geëngineerd met een buitengewone overspanning van 40 meter. De materialisatie van de brug is een combinatie van sustainable materialen zoals FSC© hardhout, Streetdeck®40, RVS en CorTen staal.

De bijzondere vormgeving maakt de CorTen Crossline brug tot een veel gevraagd model. Het ontwerp combineert robuuste kaders met een transparante invulling van RVS spijlen geplaatst in wildverband, hetgeen resulteert in een brug die spannend alsmede tijdloos is.

De schuin geplaatste ranke pijlers geven de brug een zwevend effect, en benadrukken op elegante wijze de natuurlijke hoogteverschillen in het rivierlandschap van de Havelregio. De warme tonen in het hardhout en CorTen staal zorgen voor de gewenste uitstraling en natuurlijke kleur waar Havelberg naar zocht in deze historische setting.

Dit voorjaar is de CorTen Crossline brug in het bijzijn van diverse hoogwaardigheidsbekleders feestelijk geopend. De brug, die eens werd voorgesteld als tijdelijk, wordt door de inwoners van Havelberg als blijvende verbinding omarmd.

De BUGA in de Havelregio is nog tot het najaar te bezoeken. In combinatie met nabijgelegen wereldstad Berlijn een perfecte studiereis voor menig landschapsarchitect.

Streetlife
Streetlife brengt een hoogwaardig programma van producten op de markt voor de inrichting van de openbare ruimte. De Streetlife Collectie bestaat uit straatmeubilair, boomproducten, bruggen en dekmaterialen.

Het design en engineering team staat onder leiding van ontwerper en directeur ir. Peter Krouwel. Bij elk nieuw ontwerp wordt het landschap of de stedelijke buitenruimte als vertrekpunt genomen. Bij de totstandkoming van de collectie wordt samengewerkt met landschapsarchitecten in tal van Europese steden zoals London, Manchester, Oslo, Stockholm, Dijon, Berlijn, Gent, Amsterdam en Rotterdam.

De volledige Streetlife Collectie is online te vinden op de website www.streetlife.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Streetlife B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan