Solid banken voor renovatie Park Huis Doorn

31 juli 2015
Onlangs is er veel media aandacht geweest voor de grootschalige renovatie van het Rijksmuseum Huis Doorn en zijn bijzondere landgoed. De eerste stappen zijn inmiddels genomen en op 4 September 2014 is het museum feestelijk heropend door H.K.H. Prinses Beatrix. Zoals bij elke herinrichting hangt de keuze en plaatsing van het meubilair sterk samen met het gebruik en de uitstraling. De Solid 12 banken van Streetlife slaan een brug tussen de nieuwe uitbreiding van het museum en het omliggende landgoed.

Het Rijksmuseum in Doorn staat in een prachtige groene omgeving. De Duitse keizer Wilhelm II was tijdens zijn ballingschap de laatste officiële bewoner van dit landhuis. Van 1920 tot zijn overlijden in 1941 heeft keizer Willem II veel invloed uitgeoefend op de vormgeving van het landgoed. Hij had een grote voorliefde voor groen; met zijn groene vingers nam hij geregeld zelf zijn landgoed onder handen. Hij liet een prachtig park bouwen rondom het huis en creëerde één van de kleurrijkste parken van Nederland. De voormalige keizer is in een klein mausoleum naast Huis Doorn ten ruste gelegd.

In de loop der tijd is het park enigszins vervallen. Het Rijk zal 2,8 miljoen euro uittrekken voor het opknappen hiervan. Het park moet volgens het Ministerie “weer een fraai geheel worden” en “zijn allure van vroeger terugkrijgen”. De renovatie start de tweede helft van 2015 en zal naar verwachting ongeveer 6 jaar in beslag nemen.

In het kader van de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog is de nieuwe tentoonstelling ‘Tusschen Twee Vuren’ geopend. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door de behoefte aan een permanente expositie over de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Voor deze tentoonstelling is de voormalige garage van de keizer uitgebreid met een glazen paviljoen. Hiermee is Museum Huis Doorn benoemd tot officiële Plaats van Herinnering van de Eerste Wereldoorlog in Nederland én van sluiting gered vanwege eerdere overheidsbezuinigingen.

De uitbreiding is door zijn glazen uitvoering een modern doch coherent onderdeel van de garage geworden. De route naar de entree van de tentoonstellingsruimte wordt door een aantal Solid 12 Banken van Streetlife begeleid. Er is gekozen voor het robuuste en tevens tijdloze zitmeubilair van Streetlife. Het strakke en ‘minimal’ design van de Solid 12 Bank sluit goed aan bij zowel de glazen nieuwbouw als bij de bestaande situatie in de boomrijke omgeving.

De zitbanken van 600 x 100 cm maken deel uit van de Solid Serie uit de Streetlife Collectie. De naam Solid 12 verwijst naar de zitting, opgebouwd uit 12 FSC® hardhouten balken van 70x70 mm gemonteerd op de patenteerde Streetlock® kammen. Door het brede zitvlak van bijna 1 meter kan men tweezijdig zitten. De Soft Back leuning in het midden kenmerkt zich door de bolgeschaafde beëindiging, waardoor de bank een zachtere vorm krijgt en het zitcomfort wordt verhoogd. De warme kleur van de CorTen stalen jukken, met verdekte ondergrondse verankering, dragen bij aan de natuurlijke uitstraling.

De royale banken nodigen uit tot het nemen van een moment van rust en bezinning in dit historische landschap.

Meer informatie over de Solid Series vindt u op: www.streetlife.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Streetlife B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan