Comfortabele toekomstvaste zorgwoningen

22 juli 2015
De behoefte aan zorg voor ouderen neemt in de komende 20 jaar toe. Deze behoefte is niet voor elke oudere hetzelfde en zal daarna ook weer afnemen. Gebouwen die flexibel kunnen omgaan met de veranderende vraag in het algemeen en de in de tijd veranderende zorgvraag van individuele bewoners, vragen om een specifieke aanpak. Wooncentrum Hagedonk in Prinsenbeek sorteert hier op voor.

Levensloopbestendig en op maat
Voor een nieuw te bouwen woonzorgcentrum aan de Schoolstraat in het Brabantse Prinsenbeek waren zorg op maat en levensloopbestendigheid belangrijke uitgangspunten. Daarnaast moest het een gemakkelijk aan te passen complex zijn, zowel op het niveau van het individuele appartement als de functie van het geheel. Maar hoe houd je dit betaalbaar, bij de initiële bouw, maar ook bij toekomstige aanpassingen? Hoe bieden we blijvend comfort aan de circa 75 cliënten met een indicatie voor zorg en verblijf?

Zorgen voor een comfortabel binnenklimaat
De wens van maatwerk en aanpasbaar in de levensloop van de cliënt werd onder andere gegarandeerd door de innovatieve vloeren en wanden die zorgen voor blijvende bereikbaarheid voor kabels en leidingen. Voor iedere bewoner kan zo domotica en kabels voor apparatuur op de gewenste plaats worden aangebracht en later eenvoudig gewijzigd. Daarnaast is het binnenklimaat belangrijk voor de kwaliteit van zorg. Betonkernactivering met plafondkoeling en –verwarming zorgen voor een comfortabele temperatuur en minder verplaatsing van allergenen en dragen zo bij aan de healing environment.

Comfortabel, duurzaam en flexibel vastgoed
Het resultaat is een modern woonzorgcentrum waar de bewoners op een prettige wijze beleven dat ze nog volop meetellen in de maatschappij. Het wooncentrum bestaat uit 3 tweekamerwoningen en 15 driekamerwoningen verdeeld over drie bouwlagen. Het wooncentrum ligt naast het Verzorgingshuis Hagedonk, zodat zorg aan huis eenvoudig bij te schakelen is. En natuurlijk werd dit gerealiseerd met een korte bouwtijd door een constructie van prefab-vloeren en –wanden. De keuze voor de prefab-draagstructuur gecombineerd met blijvende bereikbaarheid voor kabels en leidingen biedt tijdens de bouw en in het gebruik een enorme kostenvermindering. Daarnaast levert de betonkernactivering (BKA) met plafondkoeling en -verwarming direct 30% besparing op in energiegebruik.

Naar Flexibel comfort
De flexibiliteit van het huidige ontwerp kan vergroot worden door functievrij ontwerp. In een alternatief ontwerp met de denkwijze van Flexibel comfort was de toekomstwaarde nog hoger geweest. Dan was het wooncentrum functievrij gebouwd, waar het gebouw ook klaar is om appartementen, kantoren of onderwijs te kunnen faciliteren.

Terugverdienen met Flexibel comfort
De marginaal hogere kosten voor de alternatieve draagstructuur zijn snel terugverdiend in de tijdsduur van de verbouwing en de bespaarde kosten van herbouw van het casco. De kennis over draagconstructie, daar zit de kracht van de mensen van VBI. Laat onze kennis werken voor de flexibiliteit van uw gebouw en onze producten en dienstverlening het comfort verhogen. Graag nodigen wij u uit om mee te denken en mee te praten om samen vorm te geven aan gebouwconcepten die de tand des tijds in alle opzichten kunnen weerstaan.

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met VBI

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan