Uitbreiding kantoor Zuivelfabriek

6 februari 2015
Op de fabriekslocatie van FrieslandCampina is een uitbreiding gerealiseerd van het directiekantoor en is het bestaande oude kantoor uit 1925 gerenoveerd en verbonden met de nieuwbouw, zodat een totaal van ongeveer 2000 m2 kantooroppervlak is ontstaan.

De nieuwbouw is tegen de hoogbouw van de fabrieken geplaatst om aan de Needseweg, een belangrijke uitvalsweg vanuit het centrum van Borculo, een nieuw front aan de fabriekslocatie te geven.

De horizontale geleding van de nieuwbouw functioneert als een soort boekenplank, een ordenend element, voor het geweld van de achterliggende hogere verticale fabrieksdozen. De vooruitstekende nieuwe gevel pakt, met een overlap van een aantal meters, ook de oudbouw op en is tevens de zonwering voor het gebouw. De moderne hightech- uitstraling van de nieuwbouw is als contrast met het stoere metselwerk van de oudbouw gekozen om beide delen in hun waarde te laten en elkaar te versterken.

Behalve het creëren van een nieuwe werkomgeving voor het directiepersoneel, dient het gebouw voor de ontvangst van bezoekers en wordt een verbinding gemaakt tussen het directiepersoneel en de achterliggende productieruimtes, t.w. het laboratorium en productiehallen.

Het geheel is ontworpen als een cellenstructuur met een opdeling in twee lagen, waar de ontvangstruimten zoals de receptie en vergaderruimten op de begane grond zijn gepositioneerd, en de kantoorruimten van de directie en het operationeel personeel, via een brug in directe verbinding met het ‘achterland’, op de verdieping zijn geplaatst.

De begane grondvloer is opgedeeld in een grote open ruimte met een enkele afgesloten metalen doos voor het onderbrengen van een aantal ondersteunende functies zoals multifunctionele ruimte, instructieruimte, sanitair en installaties. Het kantoorgebouw is verder enigszins los gehouden van de achterliggende bestaande bebouwing door de toepassing van een grote vide als intermediair die ook de twee verdiepingen visueel met elkaar verbinden en waardoor daglicht in het centrale deel kan komen. Hier is ook de centrale trap geplaatst. Door de glazen buitengevels en de toepassing van glazen scheidingswanden tussen de kantoren en de verkeersruimten wordt de transparantie en openheid in het gebouw op beide verdiepingen versterkt. Ook de lichte materialen en kleuren en de abstractie in de detaillering dragen daar aan bij.

Om, voor het gebruik, het bestaande pand met de nieuwbouw te verbinden zijn in langsrichting de gangen in beide delen met een zicht-as gekoppeld. Het voorterrein van de locatie is opnieuw ingericht. Door hier een open en groen gebied van te maken is geprobeerd een sprong over de straat te maken. Er zijn lichte glooiingen van gras gemaakt die op een natuurlijke wijze wat afstand creëren tot de straat en het trottoir en een link leggen naar de niveauverschillen van het tegenoverliggende terrein van de gemeente. Het verbind met een parkachtige uitstraling het voorterrein en nieuwbouw van FrieslandCampina met het gebied rondom het nieuwe stadhuis van Borculo.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met MAAS ARCHITECTEN zeist

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van MAAS ARCHITECTEN zeist

MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
MAAS ARCHITECTEN zeist
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan