Villa bij Hattem

13 januari 2015
Purisme ontmoet design

Wie midden in het bos woont, moet wel een natuurliefhebber zijn. Dit geldt dan ook zeker voor de bewoners van deze villa. In de Nederlandse provincie Gelderland, ten noordoosten van de Veluwe, vlak bij Hattem staat bungalow van beton en glas tussen bos en glooiende heuvels.
Ondanks het woonoppervlak van ongeveer 475 m², past het gebouw met verdiepingen door zijn rechte lijnen harmonisch in de omgeving. Door licht verhoogde bouw is de onderste verdieping van de villa niet zichtbaar. Ook de oprijlaan naar de carport naast het huis is door de bebossing nauwelijks zichtbaar. Een slim doordachte optische illusie laat het minimalistische, witte, gebouw bijna over het landschap zweven.

Door de grote, deels rondlopende ramen, lijken natuur en wonen bijna te versmelten. Hoe de natuur “het huis binnen gehaald” wordt zo omsluit het bos het perceel van 6000 m² als een raam.

Binnen wordt de rechthoekige plattegrond door de glazen wand van plafond tot vloer opgeheven. Hij scheidt het naar het zuiden gerichte woongedeelte af, zodat buiten een doordacht terras ontstaat; de overgang tussen woonkamer en terras is echter nog steeds vloeiend. Ook de meubilering draagt bij aan deze indruk. De witte kasten in de woonkamer komen tot aan het plafond en reiken tot aan het buitengebeuren. De uniforme vloeren in beide gebieden zorgen voor een vloeiende overgang. De vloerverwarming maakt het mogelijk om ook in de herfst het terras nog te gebruiken. De driehoekige overkapping van het terras wordt aan één kant ondersteund door een roestvrij stalen zuil, die consequent de vorm van een boomstam heeft.

Vanuit de master bedroom, die naast het woongedeelte ligt, bereikt men door een plafondhoge glazen deur, het houten terras. De bovenverdieping bestaat uit twee gedeelten. Zo is er het woongedeelte met muziekkamer, een tv- en een speelkamer en een badkamer voor gasten en het privégedeelte van de bewoners. Aan een lange gang liggen de master bedroom met aparte kleed- en badkamer, de twee kinderkamers met bijbehorende badkamer en twee studio’s. De ruimtes op de bovenverdieping zijn L-vormig en tot aan de badkamer van de master bedroom allen voorzien van een grijze betonvloer. De terughoudende kleurontwerpen wit, grijs en zwart van de villa is ook terug te vinden in elektrotechnische installatie. Het strak vormgegeven LS 990 van JUNG in puur alpine wit geeft duidelijke maar puristische accenten. De tijdloze uitvoering van de schakelaars met de smalle afdekramen past harmonisch in iedere omgeving.

Foto's : Christiaan de Bruijne

Architect: 123DV Architectuur

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Jung | Hateha B.V.

Neem contact op met Jung | Hateha B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan