Zorlu Center Playground

25 november 2014
IJreka verlegt grenzen van speeltoestellen industrie

Het Zorlu Center in Istanboel is het neusje van de zalm. Een plek midden in de stad waar zakelijk, privé en ontspanning samensmelten. Het hypermoderne complex is een eigen wereld in de metropool Istanboel. Om bezoekers en bewoners tot rust te laten komen is op het binnenterrein een bijzondere speelplek ingericht: het Zorlu Center Playground. Een speelplek waarin bezoekers ontspannen op innovatieve speeltoestellen van fabrikant IJreka uit Dalfsen.

Kenmerkend voor het speelterrein is het gebruik van hout. Dat wordt gebruikt voor de bekleding van klimtorens en lantaarnpalen. Verwonderlijk is het niet, want IJreka onderscheidt zich in het maken van speeltoestellen waarin hout wordt gebruikt/toegepast. Bijzonder voor het Zorlu Center Playground is het gebruik van Nobelwood. Een houtproduct van hoge kwaliteit dat zusterbedrijf Foreco uit Dalfsen heeft ontwikkeld en gebruikt wordt als vervanger van tropisch hardhout. Nobelwood is duurzaam, vergrijst egaal, is goed te bewerken en versplintert niet. IJreka maakt zelf speeltoestellen en overleg nauw met de ontwerper, waardoor er een grote vrijheid is in de materiaalkeuze voor een speeltoestel. Door in het Zorlu Center Playground voor Nobelwood te kiezen laat IJreka zien welke hoge kwaliteit het product heeft.

Trampolines, glijbanen en klimtorens. Het is een kleine selectie van de vele speelmogelijkheden in het Zorlu Center Playground. Er is voor ieder wat wils. Voor de allerkleinste kinderen zijn er speeltoestellen laag bij de grond. Oudere en avontuurlijke kinderen kunnen zich onder meer uitleven op een tien meter hoge klimtoren en een 25 meter lange glijbaan. De glijbaan gaat door de muren van het gebouw en komt uit op een lager gelegen verdieping. Spelen in het Zorlu Center Playground is niet alleen ontspanning, het is een hele belevenis!

Van spelen een belevenis maken is de specialiteit van architectenbureau Carve uit Amsterdam. Het bureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van grensverleggende speelterreinen. In het Zorlu Center is dat zeker gelukt. In Turkije zijn vooral traditionele speelterreinen, iets dat het Zorlu Center Playground zeker niet is.

Het Zorlu Center Playground is een uitdagend speelterrein. Een project dat niet zonder partners als Carve en Foreco kan worden uitgevoerd. Specialiteiten worden tot een eenheid gesmeed, waardoor een complex project kan worden uitgevoerd met een uitstekende kwaliteit als eindresultaat. Voor IJreka een bevestiging van de sterke positie dat het heeft als het gaat om speeltoestellen in de openbare ruimte. Een sterke positie die niet alleen in Nederland of Istanboel is opgebouwd, maar ook in Singapore. In de Aziatische stad maakte IJreka speeltoestellen voor het prestigieuze project Gardens by the bay. Ook heeft IJreka inmiddels de toezegging gekregen dat het speeltoestellen mag realiseren in Barcelona.

De unieke projecten zorgen ervoor dat IJreka zijn grenzen verlegd. Niet alleen letterlijk, doordat IJreka tot diep in Azië speelterreinen aanlegt. Voor Gardens by the bay bouwde IJreka de speeltoestellen. In het Zorlu Center Playground kwam daar bouwbegeleiding bij. Een leerzame ervaring, omdat voor het eerst werd samengewerkt met een andere cultuur. De aanleg van het speelterrein in Barcelona zorgt ervoor dat IJreka nog een taak aan het pakket kan toevoegen: het ter plaatste installeren van de speeltoestellen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Foreco Houtproducten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Foreco Houtproducten

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan