Hoe klinkt de sfeer in een restaurant?

21 november 2014
Natuurlijk zijn de kwaliteit van het eten, de gastvrijheid en de ambiance de belangrijkste aspecten in een restaurant. Bij de inrichting van een restaurant wordt doorgaans dan ook goed nagedacht over hoe de sfeer die men wil creëren er uit ziet. Toen Arabelle Meirlaen besloot haar restaurant te creëren in haar oude woonhuis besteedde ze niet alleen aandacht aan het visuele aspect, maar ook aan geur en geluid. Arabelle Meirlaen kookt volgens een geheel eigen vrouwelijk intuitie. "Mijn keuken vertegenwoordigt voor mij hoe ik het leven zie: mooi, smaakvol, spannend en vol van emotie en liefde. Evenwicht is hierin uiterst belangrijk.” In het interieur werd dit zichtbaar gemaakt door het gebruik van ronde vormen: rond meubilair, een ronde haard, ronde openingen in de wanden. Om te voorkomen dat het gepraat van de gasten, het geluid uit de open keuken en de achtergrond muziek voor een onprettig ambiance zouden zorgen werden er ronde plafond eilanden geplaatst.

Restaurant La Croustade in Heusy-Verviers koos juist voor een exterieur en interieur past bij de klassiek Franse keuken die er geserveerd wordt. De hoge plafonds en raampartijen zorgden er echter voor het geluid te lang na galmde in de ruimte. Dit leidde tot slechte verstaanbaarheid van de gesprekken van de gasten met als gevolg dat zij harder tegen elkaar gaan praten. De chef en zijn echtgenote vonden het echter uiterst belangrijk dat de gezellige en levendige sfeer van een vol restaurant niet verloren ging én dat een eventuele oplossing paste in het interieur. Vierkante plafondeilanden in dezelfde grijze tint als het bestaande plafond boden de oplossing. Door hun schutkleuren vallen ze bijna niet op en door hun hoge geluidsabsorberende eigenschappen zorgen ze voor een prettige akoestiek.

De populariteit van de plafondeilanden groeit met rasse schreden. Ze hangen horizontaal langs, evenwijdig met of in een lichte hoek op het bestaande plafond. Dankzij hun flexibiliteit, de vele ontwerpmogelijkheden, hun akoestische prestaties en hun compatibiliteit met betonkernactivering worden ze stilaan de standaardoplossing voor ruimten waar systeemplafonds niet mogelijk zijn.

Rockfon Eclipse eilanden zijn nu verkrijgbaar in alle kleuren en vormen.

Lees hoe Rockfon Eclipse eilanden toegepast werden in andere projecten in Inspired By You, het jaarlijkse ROCKFON overzicht van de nieuwste trends op het gebied van ontwerp en architectuur.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockfon (ROCKWOOL B.V.)

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan