Geslaagde transformatie in historische boeren schuur.

13 november 2014
Het door Solidity uitgevoerde project in een omgebouwde schuur met HI-MACS® is een perfecte combinatie van ultramoderne elementen, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, en de rustieke tijdloosheid van het gebouw zelf.

Het ombouwen van originele, zeer oude schuren naar woningen is tegenwoordig populair op het platteland van Groot-Brittannië. Deze schuren zijn soms honderden jaren oud zodat de architecten en aannemers tegen specifieke uitdagingen aanlopen. Als er één regel is die voor een succesvol ontwerp zorgt bij het ombouwen van een schuur naar een woning, is het wel om 'het gebouw trouw' te blijven, ofwel te zorgen dat de schuur zijn wezenlijke karakter behoudt.

Die regel hebben de experts van Solidity goed in acht genomen toen de eigenaren van een omgebouwde schuur in West-Sussex hen vroegen een stijlvolle en praktische natte ruimte in de nok van de schuur te creëren. Ze hebben de oorspronkelijke zichtbare dak- en muurbalken behouden, waarvan sommige in de loop der jaren waren bepleisterd. Er werden echter moderne materialen en oplossingen geïmplementeerd om een comfortabele en functionele badkamer te creëren.

De keuze van de materialen combineert de ultramoderne interne elementen van hoogwaardige materialen met de rustieke tijdloosheid van het gebouw zelf.

De natte ruimte naast de slaapkamer van de eigenaren in het gewelfde dak maakt veel gebruik van HI-MACS® aangezien het perfect contrasteert met de eikenhouten dakbalken, met een rustiek, kalm toevluchtsoord als resultaat. De vloer moet volledig ondoordringbaar voor vocht zijn omdat het geïntegreerde douchegebied zich in het midden ervan bevindt. Deze gaat naadloos over in de halfhoge wanden die ook van HI-MACS® zijn. De eigenaar wilde het acrylsteen ook gebruiken voor de op maat gemaakte wasbak en de meubels, waaronder het wastafelblad en de voorzijden van de laden, die ook aan vocht worden blootgesteld.

Het materiaal is gekozen vanwege de vele eigenschappen die het in deze situatie ideaal maken: de eenvoudige thermovorming, het niet-poreuze en ondoordringbare oppervlak en het feit dat het zo eenvoudig samen te voegen, te reinigen en te onderhouden is. In de woorden van de MD van Solidity, Chris Cook: “Het is het beste product dat voor dit type installatie verkrijgbaar is”. Het andere grote voordeel dat hij noemt is dat Solidity wegens de moeilijke toegangsweg al het materiaal in aparte platen moest kunnen binnenbrengen en ter plaatse moest vormen en samenvoegen.

Het was ook de ideale materiaalkeuze voor deze specifieke situatie van een installatie in een oud houten gebouw. “Technisch gezien beweegt HI-MACS® mee met de bewegingen van het oude gebouw, terwijl tegels of steen te stijf zouden zijn”. Dat komt doordat HI-MACS® een natuurlijk steenmateriaal is dat in een acrylmatrix is vastgezet.

Het eindresultaat is adembenemend en het visuele contrast tussen de zeer moderne witte onderkant van het interieur en de zeer oude bovenkant met de tijdloze eiken delen vormt een inspirerende stijlmix.

De eigenaar is zeer verheugd met het resultaat: “Het overtreft onze verwachtingen. We vinden het contrast tussen de oude balken en de strakke moderne afwerking geweldig en het verstoort de oorspronkelijke architectonische elementen van de kamer niet. We zijn erg blij met onze beslissing om voegen en tegels te vermijden door voor HI-MACS® gekozen te hebben”.

PROJECTINFORMATIE:
Locatie: West-Sussex, Verenigd Koninkrijk

Design & fabricage: Solidity Ltd

Materiaal: HI-MACS® Alpine White

Fotocredits: ©Still Pictures

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden met HI-MACS® op de website van Baars & Bloemhoff:

http://www.baars-bloemhoff.nl/onze-merken/hi-macs/

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Baars & Bloemhoff

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan