Brink Climate Systems

8 september 2014
Bijzondere vormgeving en materiaal

Langs de A28, tussen Zwolle en Staphorst, is het nieuwe kantoorpand van Brink Climate Systems opvallend zichtbaar. Het gebouw heeft een bijzondere vormgeving en structuur. De nieuwbouw bestaat uit 7.500 m2 productieruimte, 3.500 m2 magazijn en expeditie ruimte en 4.500 m2 kantoorruimte. Het kantoor is prominent aanwezig door de houten gevelbekleding en een vrijdragend overstek.

Kleuren transformatie
Het lijkt een eenvoudig gebouw, maar het hout maakt dat het gedurende komende decennia een veranderlijk gezicht heeft. Er zit 1700m2 WaxedWood Siberisch Lariks op de gevel en 500 m2 op het plafond. Het hout wordt onder vacuum en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de hout poriën een was emulsie aangebracht. Dit verbetert het krimp- en zwelgedrag ten behoeve van de levensduur van het materiaal. Het bijzondere van het WaxedWood Siberisch Lariks is de prachtige kleurtransformatie die het doormaakt. Zonder verfsysteem verkleurt het hout van groenbruin naar warme bronsbruine tinten waarna het uiteindelijk zal vergrijzen. Het hout met Keurhout-certificaat en DUBOkeur zorgt voor een warme en exclusieve uitstraling van het gebouw terwijl het duurzaamheidsaspect niet uit het oog verloren is.

Ontzorgen aannemer
Foreco was verantwoordelijk voor de levering en montage van het hout voor de gevel en het plafond. Met een goede werkvoorbereiding, expertise en hoogwaardige houtproducten kan Foreco een volledig concept bieden. Het hout is op eigen locatie geproduceerd waarna het zusterbedrijf Foreco Houtconstructies het hout heeft gemonteerd. Door een goede voorbereiding waarbij veel aandacht is besteed aan het optimaliseren van de keuze hout, maatvoering, kwaliteit en montagedetails is de uitvoering uitermate goed verlopen.

Houten bekleding verhult oneffenheden in het staal
De gevelbekleding is strak op het achterliggende staal gelegd, waardoor alleen de rechte en vlakke lijnen te zien zijn van het hout. Eventuele oneffenheden in het staal zijn niet meer zichtbaar. De lijnen lopen strak in elkaar over van gevel tot plafond en weer terug naar de gevel. De nieuwbouw valt onder de GPR-regeling in de zeer Duurzame Gebouwen-klasse. Door aandacht voor aansluiting, afwatering, maatvoering, isolatie en het soort hout is dit mogelijk gemaakt. De geveldelen zijn afgewerkt met vier ronde kanten waarvan de zichtzijde fijn bezaagd is. Door deze ruwe bewerking wordt de levensduur van het hout nogmaals verlengd en is de shift in kleur nog mooier.

Bouwbedrijf Nieuwenhuis
Bouwbedrijf Nieuwenhuis verzorgt de gehele ontwikkeling, ontwerp, calculatie en dimensionering van een gebouw en alle facetten die tijdens dit traject aan de orde komen. De kracht van Nieuwenhuis is haar praktijkgerichte instelling, welke wordt gevoed door een combinatie van ervaring, kennis en kunde. Innovatie, duurzaamheid en zorg voor het huidige en toekomstige milieu sterk vervlochten in het bedrijf.

Foreco Dalfsen B.V.
Foreco gevestigd in Dalfsen, staat voor een compleet assortiment houtproducten. Variërend van gezaagd hout en rondhout tot nieuwe houtspecialiteiten. Vakkennis en eigen faciliteiten voor het bewerken van hout bieden mogelijkheden voor unieke en innovatieve toepassingen. Nieuwe technieken en concepten vergroten de mogelijkheden van hout als duurzaam materiaal. Slimme en hoogwaardige producten leveren oplossingen voor diverse sectoren zoals woning- en utiliteitsbouw, weg- en waterbouw en speelomgevingen.

Foreco Houtconstructies
Foreco Houtconstructies in Noordeloos is gespecialiseerd in maatwerk houten bergingen en geveltimmerwerk. De ervaren timmerlieden en kwaliteitswaarborging zorgen voor garantie, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Foreco Houtconstructies produceert en plaatst hoogwaardige lichte houtconstructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten in heel Nederland. In de timmerfabriek worden veelal prefab elementen in elkaar gezet. Prefabricage betekent een zorgeloze productie en flexibele voorbereiding onder ideale omstandigheden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Foreco Houtproducten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Foreco Houtproducten

Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
Foreco Houtproducten
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan