Project: ‘t Zicht, 47 appartementen

10 juni 2014
Vriendelijke reuzen, in harmonie met het landschap

Met hun spraakmakende ontwerp van ’t Zicht werd ONB architecten geselecteerd voor de realisatie van twee gebouwen met 50 appartementen aan de uiterste noordrand van Leusden. In september 2013 is het gebouw opgeleverd en zijn alle appartementen bewoond. Het zijn gebouwen die herinneren aan de -bijna niet meer zichtbare- historie van Leusden: de tijd van lintbebouwing van boerderijen en schaapskooien met een voor de streek zo typerend karakter.

“Ons ontwerp is een hommage aan de historie van Leusden. Aan de verzameling van buurtschappen en dorpjes die het van oorsprong is. En aan het weidse landschap. Bijna elk appartement is anders en geeft vrij zicht op zowel de stad als het land”, aldus Architect Lars Zwart

Natuurlijke vormen met een knipoog naar het verleden
“Onze eerste intuïtie voor deze unieke plek aan de rand van Leusden was: wij maken twee vriendelijke gebouwen die zicht geven op het landschap. Geen abstracte objecten, maar gebouwen met zeggingskracht die passen bij het land en de bewoners van Leusden.

De bonte luiken op de voorgevel dragen de kleuren van wapenschilden uit de streek, de dakvorm doet denken aan de schaapskooien die hier ooit stonden. En de gekartelde panelen van Rockpanel leggen de link naar de gezaagde, gepotdekselde houten planken van vroegere boerderijen.

Bijna elk appartement is uniek, omdat de plattegronden van beide torens min of meer driehoekig zijn. Daardoor kijk je op maaiveld ook makkelijk langs de gebouwen heen. Zo blijft het zicht op het achterliggende landschap aanwezig. Met ons ontwerp bewijzen we dat hoogbouw geen rechthoekige doos hoeft te zijn, maar juist een vorm kan krijgen die uit het landschap lijkt voort te komen!”

Gevelbekleding in een modern jasje
Bij zijn spraakmakende ontwerp van ’t Zicht in Leusden koos het architectenteam van Lars Zwart voor duurzame gevelbekleding van Rockpanel.

De gemakkelijke verwerkbaarheid van Rockpanel plaatmateriaal maakte het mogelijk om de gevel te voorzien van gekartelde panelen. Dankzij het weerbestendige karakter en ongevoeligheid voor vocht was het niet noodzakelijk de plaatranden te beschermen. Rockpanel is dus verwerkbaar als hout maar tevens zo duurzaam als steen. Deze eigenschappen dragen ertoe bij dat Rockpanel gevelbekleding een korte installatietijd kent en dus ook nog eens kostenefficiënt is.

“Door het gebruik van Rockpanel konden we warm witte en onderhoudsarme gevels creëren, die een gestileerde, moderne vertaling zijn van de gepotdekselde houten gevels van oude, karakteristieke boerderijen uit de streek. Precies wat we wilden”, aldus Architect Lars Zwart.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan