ParkHagen

10 mei 2014
Traditionele architectuur

Aan de rand van Sint-Michelsgestel realiseerde LSWA Architecten BV een prachtig plan van 76 woningen dat zich kenmerkt door een een traditionele architectuur met de grandeur van begin 1900. Er is een grote varieteit aan woningtypen; onder meer starterswoningen, tweekappers, luxe vrijstaande woningen en royale appartementen. De architectuur varieert van zeer uitbundig gedetailleerde vrijstaande woningen rondom een autovrij parkje in het hart van het plan, tot een soberder uitwerking van de woningen aan de randen. Ook in het appartementengebouw, de poortwoningen en de burgemeesterswoning zijn versieringen in natuursteen, rijke metselwerkverbanden en kozijndetails ingezet om de woningen een geheel eigen sfeer te geven.

Koper ontwerpt mee
Bouwfonds Ontwikkeling heeft aspirant kopers voor een Parkvilla uitgedaagd om eigen specifieke woonwensen te integreren in het ontwerp van de zeven vrijstaande villa's in Parkhagen. Samen met de architect en de aannemer is getekend en gerekend aan de gewenste woning.

Natuursteen gevelelementen
De neo-renaissance architectuur van het einde van de 19e eeuw laat veel ruimte voor natuursteen gevelelementen, die dan ook in ParkHagen veelvuldig zijn toegepast. De natuursteen lateien boven de ramen en deuren vertonen rijke versieringen, waarbij gespeeld is met diverse bewerkingen van het oppervlak zoals gezoet, gezandstraald en gebouchardeerd. De burgemeesterswoning laat een prachtige gebogen deurlatei zien. In veel woningen wordt het rijke metselwerk onderbroken door in het oog springende spekbanden en zien we hoek- en sluitstenen veelvuldig toegepast. Ook de raamdorpels, balkonranden, schoorsteenplaten en dakranden zijn van natuursteen. Een van de woningen heeft zelfs een balkon geheel opgetrokken uit natuursteen.

Maatwerk
Alle natuursteen elementen zijn op maat gemaakt en werden geplaatst door eigen stelploegen. Door bijtijds bij het bouwproject te zijn betrokken, kon de productie van de bouwelementen al in een vroeg stadium worden opgestart in het land van herkomst. Eigen mensen ter plekke bewaakten de kwaliteit gedurende het productieproces. Bovendien kon in ontwerpfase ondersteuning worden geboden in materiaalkeuzes en toepassingsmogelijkheden en kon het uitwerken van tekeningen uit handen worden genomen. Vraag onze accountmanagers naar de mogelijkheden van Nibo Services BV.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Nibo Stone

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan