Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters
Copyright: Christiaan Richters

Parkgebouw Beatrixpark

3 september 2013
Aan de rand van het kinderbad in het monumentale deel van het Beatrixpark heeft marc prosman architecten in opdracht van Stadsdeel Zuid een parkgebouw ontworpen.
Het is vormgegeven als een vrijstaand paviljoen in de groenstrook ten noorden van het kinderbadje. Naast openbare toiletten, opslagruimte voor de dienst groenonderhoud, toezicht kinderbad en een servicepunt, hebben ook de Vrienden van het Beatrixpark een eigen ruimte. Het gebouw is solitair, maar gaat diverse relaties aan met de omgeving. De bestaande karakteristieke gebogen arcade rondom het kinderbad is vertaald in de rondingen van het nieuwe parkgebouw. De dakrand komt op enkele plaatsen los van de gevel en vormt zo een luifel bij het servicepunt of een overstek bij het strookraam.

Het gebouw is gematerialiseerd in baksteen, afgewisseld met verticale houten delen, beide in groen-grijstinten. De bakstenen plint loopt op enkele plaatsen door tot de dakrand, terwijl de houten dakrand soms omlaag loopt tot de massieve plint, zo grijpen de twee materialen in elkaar tot een spannend lijnenspel, zowel horizontaal als verticaal.

De wens vanuit het stadsdeel om het gebouw ook vandalismebestendig te maken, geeft het gebouw twee gezichten. Wanneer het kinderbadje geopend is, gaan de luifels omhoog of opzij. In de herfst en winter is het gebouw volledig gesloten. Door het ontwerp is het gebouw echter geen dichte 'doos' in het park, maar een dynamische vorm van hout en baksteen in een groene omgeving.

In het gebouw zijn tevens duurzame maatregelen genomen, zoals FSC hout en energiezuinige verlichting op bewegingsmelders. Een gras-kruiden dak zorgt voor een hemelwaterbuffer en draagt bij aan het groene karakter van het gebouw.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met marc prosman architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van marc prosman architecten

marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
marc prosman architecten
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan