Albert Schweitzer Ziekenhuis

18 juni 2013
Albert Schweitzerziekenhuis vernieuwt ok’s

Jaarlijks onderzoekt het weekblad Elsevier welke ziekenhuizen de meest patiëntgerichte, veilige en effectieve medische zorg bieden. Het Albert Schweitzer ziekenhuis behaalt in 2011 de hoogste score; het is nummer één van Nederland in het onderzoek* 'De Beste Ziekenhuizen'.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis bestaat sinds 1 januari 1999, toen het Drechtsteden Ziekenhuis (Dordrecht/Zwijndrecht) en het Merwedeziekenhuis (Dordrecht/Sliedrecht) fuseerden. Met vier locaties en twee buitenpoli’s is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner voor inwoners van de regio Zuid-Holland zuid; er wordt complexe en topklinische zorg geboden. De locatie Dordwijk in Dordrecht is het grootste centrum van het ziekenhuis. Bijna alle medische specialismen zijn er aanwezig.

Nadat in het voorjaar van 2011 de nieuwbouw op locatie Dordwijk officieel werd geopend, startte de renovatie van de bestaande bouw van locatie Dordwijk. Tijdens de renovatie, die in fasen tot 2018 wordt uitgevoerd, worden de bestaande en nieuwe bouw op elkaar aangesloten. Onderdeel van het plan is een volledige renovatie van de acht operatiekamers (ok’s) en de omliggende ruimten. De ok's zijn inmiddels allemaal gereed.

Op de vloer: Mipolam Accord EL7, kleur: Louise (nr. 3101)
van Gerflor. Op de wanden: SPM-wandbescherming, eveneens van Gerflor. Toegepast decowood en decochoc transparant met fotoprint. Decotrend 2 kleuren, decowood 7 kleuren, decochoc 30 kleuren en decoclean 5 kleuren

Albert Schweitzerziekenhuis koos: Mipolam Accord EL 7 en SPM-wandbekleding
Michiel van Rees is projectleider en bouwcoördinator bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, een functie die hij deelt met meerdere collega’s. Als spin in het web is Michiel betrokken bij diverse verbouwprojecten op de diverse zorglocaties van het ziekenhuis. Hij noemt Gerflor ‘ons huismerk’. “Het was eigenlijk klip en klaar dat we voor de nieuwe ok’s voor Gerflor zouden kiezen. We zijn tevreden en het product voldoet aan alle normen.”

Kleurige ok met Dordts thema
Architect Rob Kanbier van architectenbureau KuiperCompagnons benoemde in een zogenaamd beeldkwaliteitplan de centrale uitgangspunten voor de renovatie van het ziekenhuis. Voor de ok’s kwam hij met een bijzonder en onderscheidend ontwerp, waarbij net als in de rest van het ziekenhuis typisch Dordtse thema’s en kleuren zijn verwerkt. Michiel van Rees:
“Nergens in Nederland zie je zo’n kleurige en aansprekende ok. De wanden zijn deels voorzien van een warme houtprint en aan één zijde is een enorme fotowand gerealiseerd, met een afmeting van vijf bij drie meter. Hier zijn beelden uit de oude binnenstad van Dordrecht verwerkt. Een ok moet uiteraard steriel en hygiënisch zijn, maar in onze visie hoeft het er niet wit en kaal uit te zien. Er werken de hele dag mensen, de ruimte mag best sfeer hebben.”

Optimale elektrische geleiding
Het ok-team van het Albert Schweitzerziekenhuis was nauw betrokken bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwe ok’s, en is laaiend enthousiast over het eindresultaat. Ook de beheerder van de elektriciteit maakt deel uit van het bouwteam. De gekozen vloer voldoet aan de klasse 3-normering, de hoogste klasse. Daarmee is een optimale elektrische geleiding gegarandeerd, een must in ok’s.

'SPM-fotowanden zijn huzarenstukjes’
Adrie Jansen begeleidde het project vanuit Gerflor: “Heel bijzonder is de wijze waarop we de vloeren en wanden aaneen hebben gesloten, middels thermisch lassen met een lasdraad. Die is in tegenstelling tot andere lastechnieken niet te verwijderen en dus zeer sterk. Meijers Projectvloeren uit Rotterdam heeft deze klus perfect geklaard. Er is zelfs op zondagen aan de vloeren gewerkt. Ook de fotowanden zijn huzarenstukjes. Op de achterzijde van onze SPM-wandplaten zijn de gedigitaliseerde foto’s door een gespecialiseerd signingbedrijf geprint. Het resultaat is heel bijzonder!”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Gerflor Benelux

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Gerflor Benelux

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan