Het Carré

28 mei 2004
Het project is een klassiek gesloten bouwblok bestaande uit 49 sociale huurwoningen in een architectuur met een ingetogen karakter. Dit woongebouw is bedoeld voor huisvesting van woongemeenschap Ecodorp, een milieubewuste gemeenschap met als motto: ‘Gemeenschapszin, ecologie en spiritualiteit’. Het complex is ontworpen als één gebouw, deels in twee, deels in drie lagen. De woningen, bestaande uit 4, 5 of 6 kamers, zijn vanaf de straat individueel herkenbaar door onder meer een uitgebouwde pui op de begane grond en door de verdiept aangebrachte gevelstenen op de woningscheiding. De woonkamers liggen aan de tuinzijde, de keukens aan de straat. Glas tot aan de vloer zorgt voor een goed ‘contact’ vanuit de woning met de straat. Het gehele blok krijgt een eigen karakter door het toepassen van smalle verticale ramen in combinatie met horizontale, doorgaande betonnen banden in de gevel. De gevel is uitgevoerd in speciale baksteen in donkergele en –groene tinten met een witte nuancering. Het bouwblok omsluit een binnenterrein dat toegankelijk en afsluitbaar is door een halfronde poort. In de poort zit een fraai gerestaureerd gietijzeren hekwerk uit de jaren dertig. De achtertuinen van de woningen grenzen aan dit gemeenschappelijke en openbare binnengebied. Een scherm van houten lamellen vormt de afscheiding tussen tuin en binnenterrein. In verband met de sociale veiligheid is het gebied ’s avonds afsluitbaar. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzame oplossingen zoals het gebruik van recyclebaar materiaal en toepassing van duurzame energiebronnen: zonne-energie en aardwarmte. Warmte wordt geleverd door zonnecollectoren en een elektrische warmtepomp. Deze laatste onttrekt ’s winters warmte aan de bodem (uit zogenaamde aquifers op 40 meter diepte) als de zonnecollectoren de warmtevraag niet langer aankunnen. De woningen zijn eveneens voorzien van een laag temperatuursysteem (vloerverwarming). ’s Zomers zorgt hetzelfde systeem voor koeling, de warmtepomp maakt dan gebruik van koude-energie uit de aquifers. Het Carre is een voorbeeldproject op het gebied van duurzaam bouwen.

Trefwoorden

bouwblok
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Splinter Architecten b.v.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Splinter Architecten b.v.

Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan