Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers
Copyright: Pieter Kers

Sigmax

10 juni 2013
IT-bedrijf Sigmax vroeg ons een kantoor te ontwerpen waarin de verschillende afdelingen van de organisatie samengebracht konden worden, en dat de ruimte biedt om te groeien. In het Business & Science Park in Enschede, direct tegenover het stadion van FC Twente en het NS-station bedachten we een krachtig architectonisch gebouw met een gestroomlijnde vormgeving. De volledig glazen gevel brengt natuurlijk daglicht binnen, en geeft zo letterlijk energie aan de gebruikers.

Een minimale grens tussen binnen en buiten
We ontwierpen een compact gestapeld paviljoen met horizontale belijning volledig van glas met afgeronde hoeken. Slanke, zwevende kantoorvloeren lopen door naar buiten waar ze overlopen in een groendak met mos-sedum begroeiing. De visuele grens tussen binnen en buiten wordt op deze manier minimaal. Werknemers staan zo op iedere verdieping direct in contact met de groene omgeving.

Bij binnenkomst valt direct de witstalen sculpturale trap op, een beeldbepalende blikvanger in de open en lichte ruimte die naast entree ook dienst doet als bedrijfsrestaurant, presentatieruimte en vergaderplek.

Een interieurontwerp waarin transparantie tot zijn recht komt
Het interieurontwerp van Ex Interiors zet het open karakter van het gebouw door om de ruimtelijkheid en transparantie zo veel mogelijk te benadrukken. Lichte kleuren en compacte, lage meubels zorgen ervoor dat het zicht niet geblokkeerd wordt. Ex Interiors ontwierp speciaal voor dit project geluidsabsorberende wandbekleding. De stroken gekleurd vilt bestaan uit gerecycled textiel uit de auto-industrie en oude tapijten dat is samengeperst en vervilt.

Meer lichtinval dankzij de groene uitkragingen
We plaatsten het gebouw geroteerd op de kavel voor een zo gunstig mogelijke ligging ten opzichte van de zon. Voor alle vier de gevelzijdes bedachten we een eigen klimaatconcept waarbij de klimaatbeheersing direct plaatsvindt via de gevel. De uitkragingen van de verdiepingsvloeren zijn aan iedere gevelzijde verschillend. Zo maakten we de overhang aan de zuidzijde ruim een meter breed zodat het als luifel kan functioneren. De onderkant van de uitkraging bedekten we met RVS panelen waardoor indirect licht van buitenaf dieper het gebouw in kan worden gebracht.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

EPDM | Carlisle® Construction Materials BV

Neem contact op met Paul de Ruiter Architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan