Bronovo Ziekenhuis, Moeder-Kindcentrum

1 maart 2013
Rubber vloerbedekkingen met veel voordelen

Volgens de wensen van de opdrachtgever en de architecten van het Amsterdamse architectenbureau Koldeweij en S&D Ontwerpers moest de vloerbedekking van de hoogste kwaliteit zijn en tegelijk het moderne design van het Moeder-Kindcentrum onderstrepen. „Voor ons was het belangrijk dat de ambiance een kwalitatief hoogwaardige chique uitstraling zou krijgen – niet direct luxueus, maar wel stijlvol. Dat begint al bij de keuze van de bouwmaterialen", aldus gebouwmanager Frans van Riel.

„Om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen, hebben wij gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora flooring systems", vult Aad Koehler aan, die samen met van Riel de bouwwerkzaamheden voor het Bronovo ziekenhuis coördineerde. „Reden van keuze voor nora rubber vloerbedekkingen was ook vanwege de mogelijkheid van kleuren."

Uitstekende hygiënische eigenschappen
Ook wat hygiëne betreft – een wezenlijke factor in ziekenhuizen – overtuigen de rubber vloerbedekkingen: ze zijn ongevoelig voor vuil en bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen. Daarnaast laat een kortstondige inwerking van oplosmiddelen, verdunde zuren of logen geen sporen na. Zelfs jodiumbevattende huiddesinfectiemiddelen kunnen eenvoudig en zonder achterblijvende resten verwijderd worden.

Bij de sanering van het Moeder-Kindcentrum speelden kleuren een centrale rol. Het algemene kleurenconcept, ontworpen door Architectenbureau Koldeweij en S&D Ontwerpers, omvat naast de inrichtingselementen ook de muren en de vloeren. In de gangen en de patiëntkamers zorgen de noraplan signa vloerbedekkingen in verschillende warme kleuren voor een behaaglijke sfeer. De bonte kleurstrepen van noraplan uni geven een vrolijk accent aan de gangen van de afdelingen. De kleuren van het inlegwerk van de vloerbedekking keren terug op de wanden.

„Bij de nieuwe vormgeving van beide afdelingen was het brede kleurenspectrum van de rubber vloerbedekkingen bijzonder nuttig voor ons", onderstreept gebouwmanager van Riel. De meer dan 300 standaardkleuren van het nora-assortiment bieden talrijke combinatiemogelijkheden. Het nieuwe Moeder-Kindcentrum valt in de smaak: „Wij krijgen veel complimenten van ouders en bezoekers", bevestigt van Riel. Healing Environment – een genezende omgeving – is al jarenlang het motto bij nieuwbouw en renovatie van ziekenhuizen. Wat dit betreft is het Bronovo Ziekenhuis een echte trendvolger.


Opening door Prinses Maxima
De renovatie van het Moeder-Kindcentrum duurde anderhalf jaar en had veel voeten in aarde: zowel de kraam- als de kinderafdeling moesten volledig gesloten worden. In juni 2012 kon Prinses Maxima het nieuwe centrum tenslotte feestelijk openen.

De echtgenote van Prins Willem-Alexander was al bijzonder goed vertrouwd met de omgeving: de drie dochters van het prinselijk paar – Amalia, Alexia en Ariane – zijn geboren in het Bronovo Ziekenhuis. Zo werd de kraamafdeling vernoemd naar Amalia, de oudste dochter van het prinselijk paar. De afdeling ligt direct tegenover de kinderkliniek, die de naam van Prins Willem-Alexander draagt.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met nora® by Interface

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan