Sanitairgebouw Camping Duinhoeve

1 augustus 2012
Camping Duinhoeve, pal achter de duinen te Burgh Haamstede, ervaarde van haar gasten dat de staat van de bestaande sanitairgebouwen reden was om de camping minder goed te beoordelen. Om een kwaliteitsslag te maken heeft zij K3H Architecten gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuw sanitairgebouw, dat op drie lokaties op het campingterrein gerealiseerd zou kunnen worden.

Binnen het ontwerp zou in het kelderdeel, afhankelijk van vraag en wensen van de gasten, ruimte moeten zijn voor mogelijkerwijs kinderdisco, wellnessfaciliteiten, kindersanitair en/of badkamers.

Het bestemmingsplan liet ruimte om het huidige sanitairgebouw qua footprint her te bouwen, maar omdat het programma de flexibiliteit zocht meer functies onder te brengen, is gekozen om de extra vierkante meters programma in de kelder onder te brengen. De voorruimte, benodigd om de kelder te kunnen ontsluiten, wordt in de bestemming niet meegerekend als zijnde gebouw.

Het gebouw toont zich als een kunstmatig duin, waarbij het duin vanaf de achterkant tot aan de voorkant van het gebouw omhoog krult, zodat het bouwkundige zich slechts toont als voorgevel met ontsluitingshof. De gehele zichtbare constructie, afgezien van de gele afwasruimte, is gebouwd van ter plaatse gestorte beton, waarbij de kist voorzien was van een groffe structuur mat. Als contrast tot het blanke grijze beton is voor de invulling van het geveldeel met de entreedeuren gekozen voor een oranjebruine potdekselwerk, in materialisering daarmee refererend naar de typisch Zeeuwse boerenschuren.
Op de begane grond bevinden zich de sanitaire voorzieningen voor een driehonderdtal toeristische kampeerplekken, inclusief een aparte mindervalidenbadkamer. De enige ramen zijn voorbehouden aan de ruimte voor wassen van vaat en groente, deze ruimte toont zich van de buitenkant als een geel baken, waarbij de gele kleur de kleurcodering van dit deel van het kampeerterrein aanduidt. Voor het laagseizoen kan worden volstaan met het openen van één verwarmd deel van de begane grond, waarin dan een juiste mix van toiletten, douches en wastafels is ondergebracht.

De kelderruimte wordt voor één helft in beslag genomen door gethematiseerd kindersanitair. De andere helft is voorzien van een zevental luxe badkamers, voorzien van douche, toilet en wastafel. Met deze faciliteiten zullen gasten van Camping De Duinhoeve de sanitaire voorzieningen met een dikke plus beoordelen, meer in lijn met de overige voorzieningen.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met K3H Architecten en Adviseurs BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van K3H Architecten en Adviseurs BV

K3H Architecten en Adviseurs BV
K3H Architecten en Adviseurs BV
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan