BMV-school

16 april 2012
Rockpanel draagt bij tot een kleurrijk schoolproject

Architect Hans Coppen van het gelijknamige Architectenbureau Coppen uit Roermond ontwierp een bijzondere ‘BMV-school (Brede Maatschappelijke Voorziening)’. Zijn ontwerpeis was enerzijds dat het een school moest worden waar leerlingen zich veilig kunnen voelen. Anderzijds diende de school een ‘bling-bling’-gehalte te krijgen: “Het moet spannend zijn om er iets te leren en te ontdekken”, vertelt hij. In het ontwerp maakte architect Hans Coppen gebruik van zowel Rockpanel plaatmateriaal, Rockfon plafonds als Rockwool isolatie.
Vaste kleuren, veranderlijke kleuren
De begane grond van het gebouw bestaat uit bakstenen gevels, welke geïsoleerd zijn met Rockwool isolatie. Speciaal voor dit gebouw is er een combinatie gemaakt van 12 steenkleuren, die volgens de uit de natuur komende reeks van Fibonacci zijn geselecteerd. De kleuren verhouden zich daarmee volgens de gulden snede en verwijzen naar het harmonisch samenleven van de verschillende nationaliteiten in de Roermondse wijk. Van enkele kleuren is maar één steen toegepast zoals van sommige nationaliteiten ook maar een persoon in de wijk woont.

De bovenverdieping is bekleed met de onderhoudsarme gevelbekleding van Rockpanel in de kleur Chameleon Grijs. Deze extravagante gevelbekleding laat de gevel verkleuren van groen tot grijs en rood afhankelijk van het perspectief en de werking van het zonlicht. Hiermee verbeeldt het gebouw de basis van het leven dat is opgebouwd uit vaste, vertrouwde elementen en veranderende, ongrijpbare elementen. Wanneer de leerlingen ’s ochtends het schoolgebouw inlopen, is dit blauw van kleur. Als ze aan het eind van de middag weer naar huis toe wandelen, is het schoolgebouw plots rood geworden. Dit geeft te leerlingen gesprekstof te over, welke akoestisch prima wordt opgevangen dankzij de toepassing van Rockfon plafondsystemen.

Rockpanel Colours; onderscheidend en herkenbaar
Het schoolgebouw is gecreëerd volgens de visie van de school en heeft als doel groepen bij elkaar te brengen zowel binnen als buiten de school. Door de groepen twee aan twee te schakelen wordt er een gevoel van rust en vertrouwen gerealiseerd. Zo is er per twee lokalen een voorzieningenblok met een garderobe, toiletten en berging. Dit voorzieningenblok heeft een opvallende kleur dankzij de uitgebreide mogelijkheden in RAL kleuren van het Rockpanel Colours assortiment, wat ervoor zorgt dat elke groep zijn eigen ingang herkent.

Een andere cultuur, een andere kijkhoek, een andere kleur
De veranderende kleuren maken kinderen vertrouwd met het idee dat mensen met verschillende achtergronden zaken vaak anders benaderen. Dit besef is de sleutel tot wezenlijk begrip en waardering voor elkaars achtergrond, cultuur en zienswijze en biedt de basis om te komen tot een hechte samenleving waarin ieder individu wordt gewaardeerd.

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden van Rockpanel gevelbekleding. Meld u aan en ontvang 4 keer per jaar internationale referentieprojecten per e-mail.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan