Mooiland Vastgoed kantoor

13 april 2012
Mooiland Vastgoed is ontstaan uit een fusie van twee woningstichtingen in Amersfoort en Grave dat op zoek was naar een geschikte locatie voor het hoofdkantoor. Een centraal gelegen locatie waar de directie van Mooiland en de bedrijfstak ‘vastgoed’ zich gaan huisvesten werd gevonden in Ede. In maart 2011 heeft Mooiland het pand met een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 2.000m² aan de Galileilaan 40 te Ede aangekocht dat door A12 Architecten in 2009 is opgeleverd. De bijzondere eigenschappen van het gebouw zoals het energielabel A+ en de vloerkernactivering op basis van warmte koude opslag sluiten aan op de milieubewuste visie van Mooiland. Het gebouw bestaat uit drie volledige bouwlagen en een vierde laag met een groot dakterras.

Interieuropgaven kenmerken zich door een zeer betrokken samenwerking met de opdrachtgever. Dit begint bij het proeven van de beoogde sfeer, het meedenken en samenstellen van het programma van Eisen en de organisatiestructuur. Mooiland was op zoek naar een combinatie van toepassing van warme natuurlijke materialen, een sfeervolle uitstraling en daarin een onderscheidt tussen werken & ontmoeten, een kernuitgangspunt voor het nieuwe werken. A12 Architecten vond antwoord op alle wensen in het interieurontwerp en het programma van eisen daarin zorgvuldig opgenomen.

De markante nieuwe entree is een verlengde van de warme sfeervolle beleving van het interieur. Daarmee gaat de entree een mooi contrast aan het de industriële uitstraling van de gevel van het pand aan de Galileilaan. Sterke lijnen en de bijzondere toepassing van bronskleurig tegelwerk op zowel vloer, wand en plafond maken de entree een icoon van het gebouw en de gebruiker: Mooiland.

Het concept nieuwe werken is toegepast op de organisatiestructuur van Mooiland en heeft vorm gekregen in het interieurontwerp. De nadruk ligt op het ontmoeten en de mogelijkheden in het flexibele werken; de actieve ruimten. Vanuit het trappenhuis met een centrale functionele kern daaraan gelegen is directe toegang tot de ontmoetingsruimte. Een grote ruimte die in verbinding staat met alle kantoorruimten en een multifunctionele ruimte. Ontmoeten in de breedste zin van het woord, van even koffie halen tot actief en open overleg in een uitnodigende ruimte. Voor overleg met meer privacy of waar gebruik gemaakt moet worden van digitale presentatietechnieken, kan de multifunctionele ruimte worden ingezet. Deze is door een speels vormgegeven glazen ronde wand gescheiden van de ontmoetingsruimte. Het flexibele karakter van het interieur maakt dat het kantoor met haar tijd mee kan groeien en gemakkelijk aan te passen is op de mogelijkheden en wensen van de toekomst.

Neem contact op met A12 Architecten BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
AGROB BUCHTAL GmbH
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND
SLV Nederland
Caparol
Tarkett Nederland
TRILUX - Simplify Your Light
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Sedus Stoll B.V.
Gispen
Q-railing
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
Forster
Performance in Lighting
Sempergreen
Cladding Point B.V.
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex BV
OJMAR, S.A.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Ruys Vloeren B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Häfele Nederland
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Baars & Bloemhoff
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
ROCKPANEL Group
Renson
Metaglas B.V.
Hi-Con | Bruil prefab
MOSO International BV
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Grijsen Park & Straatdesign
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Kingspan Unidek B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Derako International B.V.
Desso BV
Tektoniek
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan