Paardenmarkt

15 maart 2012
Een plein aan het water, als woonkamer van de stad. Eenheid van wonen, commercie en openbare ruimte. Gebouwen voor mensen met respect voor historie.

Het project staat op een historische locatie in het hart van Alkmaar. De naam van het project refereert aan de veemarkten die hier begin 1600 werden gehouden. Het project bestaat uit twee nieuwbouw appartementencomplexen, een aantal penthouses en een ingenieuze parkeervoorziening. Het rijksmonument en voormalig kaaspakhuis Eyssen is volledig gerenoveerd en heringericht. In 2011 is ook het plein gereconstrueerd. Met deze totale vernieuwing heeft Alkmaar er weer een ‘nieuw’ plein bij. Een plein dat in harmonie is met de architectuur van de binnenstad en dat een link legt met de nog te ontwikkelen wijk Overstad.

Het monumentale kaaspakhuis van weleer van de firma Eyssen is volledig gerenoveerd en uitgebreid met twee luxe penthouses. In het kaaspakhuis zijn 22 starterswoningen gerealiseerd. Het appartementengebouw naast het kaaspakhuis bestaat uit een puzzel van geschakelde moderne pakhuizen. Elke woning heeft haar eigen identiteit: er is bijvoorbeeld onderscheid in de kleur van de bakstenen, de maatvoering van de kozijnen en de plattegronden van de woningen. De appartementen zijn ruim van opzet en hebben flexibiliteit als uitgangspunt. Zo zijn de meeste loggia’s optioneel en de indeling van de woning kan eenvoudig worden aangepast aan de woonwensen door een kamer meer of minder te realiseren.

Het blok direct grenzend aan de Paardenmarkt heeft de uitstraling van een groot pakhuis. Aan het nieuwe autovrije plein Paardenmarkt komen diverse horecagelegenheden die het plein nieuw leven inblazen. Het gebouw bestaat uit 25 appartementen, de kern van het gebouw bestaat uit een mechanisch parkeerhuis van ca 40 parkeerplaatsen. De appartementen zijn ruim van opzet en alle voorzien van een loggia. Op de bovenste laag zijn 4 penthouses gerealiseerd met riante dakterrassen op het dak van het parkeerhuis. De gevel is uitgevoerd in een lichte kleur metselwerk met aluminium kaders rondom de kozijnen en loggia’s. Deze loggia’s zijn in een alternerend ritme over de gevel geplaatst waardoor er een interessant en toch ook robuust beeld ontstaat.

Met deze herontwikkeling in de binnenstad van Alkmaar hebben de Paardenmarkt en de Kanaalkade weer een nieuwe allure gekregen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OZ

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan