Politiebureau Hoefkade

7 december 2011
Uniek kunstwerk voor Politie Haaglanden

Bureau Hoefkade van de Politie Haaglanden heeft een bijzonder kunstwerk gekregen. In het daklicht van de appèlruimte is het werk getiteld ‘Bubble’ geplaatst dat bestaat uit een combinatie van glas en sublimatietechniek. Zowel het ontwerp van ontwerpster Iris van Daalen als het productieproces zijn uniek ontwikkeld voor dit project van het Deventer bureau M2uur bv.

Queeste Architecten uit Den Haag tekende het ontwerp voor de uitbreiding en verbouwing van het bureau. In de nieuwe appèlruimte stond architect Roland Hoekstra een toegepast kunstwerk uit glas voor ogen. Het kunstwerk heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sfeer en de betekenis van deze belangrijke ruimte, die het hart vormt van de politieorganisatie. Veiligheid, stevigheid, betrokkenheid, intimiteit en helderheid zijn de kernthema’s voor het ontwerp.

Iris van Daalen kreeg van M2uur bv opdracht voor het maken van een ontwerp. Van Daalen stuurde in 2010 af aan de Einhovense Design Academy met ‘Illusional Foils’. Voor deze opdracht ontleende inspiratie aan structuren, lijnen en kleuren uit de nanonatuur. De driedubbele gelaagdheid van het ontwerp zorgt voor een ruimtelijke illusie. De menselijke maat en de zakelijke wereld van plichtsbesef en de menselijke maat ontmoeten en reageren op elkaar in het ontwerp. Van Daalen: ‘Het werk is opgebouwd uit geabstraheerde zeepbellen, gerangschikt als een organogram. Iedereen staat in connectie met elkaar. De fragiele belstructuur staat ook symbool voor de orde, structuur en gezag en de vergankelijkheid hiervan. De puur functionele ruimte wilde ik met mijn ontwerp veranderen in een ruimte waar plaats is voor verwondering en vervreemding. Een plek waar je mag dromen, verlangen en tot rust kunt komen.’

Bij Van Dijken Glas uit Waddinxveen werd het ontwerp van Van Daalen gereproduceerd. Er is gebruik gemaakt van een uniek voor dit project ontwikkeld productieproces. De kunstdragers zijn opgebouwd uit twee glasbladen, drie lagen gesublimeerde prints en een speciale backlit coating. Door toepassing van drie bedrukte lagen ontstaat een spannende dieptewerking in het ontwerp. Het productieproces is voorafgegaan door een uitvoerig traject van kleurtesten en proeven. Architect en opdrachtgever zijn ook in dit deel van het project nauw betrokken als klankbord.

Freekje Vervoord van M2uur bv: ‘De combinatie van innovatieve technieken en een aansprekend gelaagd ontwerp komt bijzonder goed tot recht in de appèlruimte. Het kunstwerk geeft de ruimte een warme en ingetogen sfeer, die uitnodigt tot reflectie en verbondenheid.’
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met M2uur bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural Nederland
Derako International B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan