Dreen NatureGreen tegels schitteren in biodiversiteitstuin

19 september 2011
Rond kantorengebouw Het Corpac Huis in Tilburg is een biodiversiteitspark aangelegd, waarin twee terrassen met Dreen NatureGreen tegels zijn bestraat. Deze milieuvriendelijke betontegel past perfect bij de duurzaamheidgedachte achter dit bijzondere groenvoorzieningproject.

Duurzame werk- en leeromgeving
Het Corpac Huis in Tilburg is een verzamelgebouw waarin al ruim 40 jaar bedrijven, non-profit organisaties en belangenverenigingen zijn gehuisvest. Voor alle huurders spelen de termen 'samenleven, samenwerken en samenbrengen' een belangrijke rol. Op een moment dat de begroeiing rondom het pand fors gesnoeid moest worden kwam huurder ECNC met een creatief en duurzaam idee.

ECNC staat voor European House for Biodiversity and Sustainability, een organisatie die in heel Europa natuurbeschermingsprojecten realiseert. Zij stelden voor om in het park een biodiversiteitproject uit te voeren, om te laten zien dat een natuurlijke balans ook op kleine schaal in elke wijk te realiseren is. Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid aan planten, dieren en ecosystemen, die zorgen voor een natuurlijke balans in de omgeving. Inmiddels is dit park gerealiseerd en niet alleen een duurzame verrijking geworden voor het gebouw, maar ook een leerzame praktijkomgeving voor de biologielessen van nabij gelegen scholen.

Milieuvriendelijke betontegels
De in dit park toegepaste Dreen NatureGreen betontegels zijn een eigen ontwikkeling van Cityroofs uit Tilburg. In de deklaag van deze tegels is het natuurlijke mineraal olivijn verwerkt, dat in contact met de atmosfeer en water CO2 neutraliseert. Die reactie verloopt sneller bij een kleine korreldiameter, hoge druk en hoge temperatuur. Omstandigheden die allemaal van toepassing zijn bij het gebruik van olivijn in tegels voor daken en bestratingen. Omdat het olijfgroene mineraal gemengd met gerecycled glas in de deklaag wordt verwerkt, kleuren Dreen NatureGreen tegels mooi in natuurlijke omgevingen. Verder worden ze door gebruik van hoogovenslak en vliegas in plaats van Portland cement en een groot deel gerecycled betongranulaat ook aanzienlijk milieuvriendelijker geproduceerd. Op zonnige dagen geven de Dreen NatureGreen tegels van de terrassen een mooie glinstering door lichtreflecties in het gerecycled glas.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Zoontjens

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan