100.000+ Buzon vloerdragers voor megadakterras van luxehotel

8 juli 2011
Meer dan 100.000 Buzon vloerdragers voor megadakterras van luxe-hotel. Gevanceerde oplossing voor architectonisch meesterwerk in Singapore. Een gigantische surfplank drijvend op drie wolkenkrabbers, 200 meter boven de grond. Dat is de setting van het dakterras van Sands SkyPark hotel in Singapore. Het dakterras met hangende tuinen en een gigantisch zwembad op een duizelingwekkende hoogte van 200 meter is een echt hedendaags wereldwonder. Voor de plaatsing van de ongeveer 20.000 vierkante meter terras die het Sands SkyPark hotel rijk is en voor de promenade langs de baai, werden meer dan 100.000 Buzon vloerdragers van de BC-Serie en ruim 20.000 dragers uit de DPH-Serie gebruikt.

Het Marina Bay Sands resort in de Zuid-Oost-Aziatische metropool is een ontwerp van Moshe Safdie Architects en een van de nieuwste architectonische parels van Azië. Dit gigantisch hotelcomplex van drie torens met 2.560 hotelkamers biedt een wonderbaarlijk uitzicht op de stad en de zee. Kroon op het werk is een gigantisch ‘dakterras’ dat als een surfplank rust op het dak van de drie torens en dat Sands SkyPark genoemd werd.

Op dit dakterras is een sublieme hangende tuin ingericht in combinatie met een imposant zwembad van 150 meter lang: ‘Infinity Pool’. De boorden van Infinity Pool zijn gelegen aan de rand van het platform en bieden een adembenemend uitzicht (maar enkel voor mensen zonder hoogtevrees).

Sands SkyPark huisvest nog meer: diverse restaurants, een discotheek en het grootste deel van het gigantische dakoppervlak is ingericht als een gigantische tuin met meer dan 250 soorten bomen en 650 plantensoorten. Daartussen ligt ruim 10.000 vierkante meter terrassen in tropisch hout: Yellow Balau (Bangkirai), afwisselend in planken of tegels. De terrassen in Sands SkyPark werden aangebracht op houten balken die op hun beurt steunen op de vloerdragers van Buzon.

Het gaat hier om de derde generatie vloerdragers van Buzon, de zogenaamde BC-Serie. De toegepaste vloerdragers zijn van 28 mm tot 1230 mm in hoogte verstelbaar en zijn uitgerust met een ingebouwde hoogteverstelring en hellingscorrector. Door het creatieve ontwerp van de tuinen in combinatie met de terrassen moesten er soms aanzienlijke niveauverschillen overbrugd worden. Bovendien maakten de talrijke kabels en leidingen die op het dak lagen een dergelijke tussenruimte noodzakelijk. Dat maakt dat de kop van deze vloerdragers een groot aantal hoeken mogelijk maakt en tussen 0 en 5% hellingsgraad probleemloos compenseert. Met deze configuratie wordt tot 1 meter hoogteverschil overbrugd, zonder dat de bezoekers van Sands SkyPark er ook maar iets van merken...

BC Series De Buzon vloerdragers zijn geproduceerd uit gerecycled polypropyleen. Het ingebouwde afstelmechanisme maakt dat alles snel op de juiste hoogte kan gebracht worden. De bijzonderheid van de vloerdragers uit de BC-reeks is dat de koppen een groot aantal hoeken mogelijk maakt zodat ontwerpers een terras kunnen bedenken met heel wat meer creativiteit (tegels met diverse vormen, driehoekig, hexagonaal, cirkelvormig, enzovoort). Aparte scheidingsvleugeltjes worden op de kop van de steunen onder de gewenste hoek bevestigd en doordat de scheidingsvleugels over 360° kunnen draaien, kunnen ze perfect t.o.v. de spleet tussen de tegels of planken worden uitgelijnd. Bij felle oneffenheid kan de hellingscorrector tot 10% uitwijken door de koppeling van twee correctoren.

Balkons en voetgangerspromenade In totaal werden er 80.000 vloerdragers geleverd voor gebruik op het dak. Maar ook alle 1500 balkons van het Marina Bay Sands hotel, de drie wolkenkrabbers onder het dakterras, moesten met een stenen terrasvloer uitgerust worden. En ook daar werd gewerkt met de vloerdragers van Buzon Pedestal net als voor de voetgangerspromenade met houten terras op de begane grond (eveneens goed voor een lengte van 1,5 kilometer). Zo werden in totaal ruim 120.000 Buzon Pedestal vloerdragers gebruikt. Een van de grootste bestellingen ooit voor Buzon Pedestal.

Door de complexiteit en de omvang namen de werken voor het leggen van de terrassen begrijpelijk ongeveer een jaar in beslag.

Buson Asia “De coördinatie van dit gigantische en uitdagende project gebeurde door het team van Buzon Asia: onze agent Carlo Cosyns in Tokyo en de lokale verantwoordelijke Lim Lawrence.”, vertelt Laurent Buzon van Buzon Pedestal. “Zij wisten de verantwoordelijken ook te overtuigen van de voordelen van onze vloerdragers en niet van de goedkope lokale imitaties. En wij zijn natuurlijk ook trots dat we aan een dergelijk bijzonder project kunnen meewerken.”

BUZON PEDESTAL: 25 JAAR INNOVATIE De Buzon Pedestal vloerdragers werden door de heer Claude Buzon uitgevonden in de late jaren ’80. Het principe bleef grotendeels hetzelfde maar werd in de loop van de jaren verder verfijnd. Door het geniale concept en de hoogwaardige productkwaliteit worden de vloerdragers wereldwijd meer en meer geapprecieerd. “Onze huidige vloerdragers zijn het resultaat van meer dan twintig jaar ervaring. We blijven het gebruik op de voet volgen en kijken waar het beter kan. Zo zijn de Buzon Pedestal vloerdragers altijd in evolutie geweest en werden de toepassingsmogelijkheden continu verfijnd. Momenteel werken we aan de vierde generatie die we nog in 2011 hopen te lanceren.”, gaf Claude Buzon al mee. Dankzij die innovatie en voortdurende zoektocht naar verbeteringen werd Buzon Pedestal wereldleider voor vloerdragers. Met behulp van partners is men in 38 landen actief, tot Australië en Nieuw-Zeeland toe.

Buzon wordt in Nederland en Vlaams België vertegenwoordigd door de firma Fiberplast biobased BV - Buzon Nederland. Voor meer informatie bel 0512-544503 of mail info@fiberplast.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Fiberplast Group

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan