Duurzaamheid en design in TNT Centre

14 juni 2011
Interface-tapijt in één van de meest duurzame kantoren van Europa

Het hoofdkantoor van TNT is het duurzaamste gebouw van Europa.

TNT Centre, één van de meest duurzame kantoren van Europa is voorzien van tapijtvloeren van Interface. Het nieuwe hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp bestaat voor een groot deel uit gerecyclede materialen en voldoet aan zeer hoge duurzaamheidseisen (LEED Platinum certificaat en Greencalc+ score van 1005 punten). Hiermee draagt het gebouw bij aan de wensen van TNT om wereldwijd het eerste post- en expresbedrijf te worden dat CO2-neutraal opereert.

TNT Centre
Het eerste emissievrije post- en expressbedrijf ter wereld. Dat is de ambitie die TNT nastreeft. Om dat verstrekkende doel te realiseren, is het niet voldoende om ‘alleen maar’ de wettelijke regels te volgen. TNT zal verantwoordelijk leiderschap moeten tonen en zich moeten inzetten om blijvend verschil te maken. ‘Planet Me’ is de naam van een holistisch milieuprogramma dat het uitgangspunt vormde voor de milieuambities van het TNT Centre. Ambities die waren gefocust op het verbeteren van de CO2-ef?ciëntie voor álle bedrijfsactiviteiten van TNT. Intern, maar ook extern. Uiteraard valt huisvesting hier ook onder. Architectenbureau Paul de Ruiter en interieurarchitectenbureau Ex Interiors werden aangetrokken om dit ambitieuze project te realiseren.

Duurzaamheid & Design Paul de Ruiter, van het gelijknamige architectenbureau: ‘De moeilijkheid in het ontwerpen van dit gebouw zat vooral in de keuze voor de toe te passen materialen en. Alle producten moesten vooraf worden gescreend om te zien of ze wel voldeden aan de allerhoogste duurzaamheidseisen.’ Odette Ex, van Ex Interiors: ‘Een duurzaam pand opleveren was een belangrijke vereiste, maar daarnaast was vooral ook de connectiviteit leidraad in het ontwerp. Een plek waar werknemers zich op hun gemak voelen en waar zij op een positieve manier geprikkeld worden. Het gebouw moest een plek worden waar duurzaamheid én connectiviteit samengaan.

Ex: ‘Tijdens de zoektocht naar een duurzaam tapijt hebben wij bij diverse tapijtleveranciers de producten bekeken. De tapijtbranche is al heel ver op gebied van duurzaamheid en recycling. Uiteindelijk sloten de kwalificaties van de producten van Interface het beste aan op de gestelde duurzaamheidseisen van TNT. Vervolgens zijn wij met Interface om tafel gaan zitten om een speciaal TNT tapijt te ontwikkelen, bestaande uit gerecyclede garens. De kleuren in het tapijt zijn nauwkeurig afgestemd op de overige materialen en kleuren in het interieur. De tapijttegels zijn niet verlijmd op de ondervloer, maar voorzien van TacTiles. Een nieuwe manier om zonder lijm tapijttegels te installeren.’

Fotografie: Oliver Schuh

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Interface Nederland BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan