Nieuw 'huis' DVDI en Advin

4 mei 2011
DVDI en Advin, van oudsher twee bedrijven met een mannencultuur, zijn gebaseerd op techniek, netwerk en procesherkenning. DVDI is een bouwer van infrastructurele projecten. Advin levert advies- en ingenieursdiensten in de sectoren infrastructuur, bouw en industrie.

Tot enkele jaren geleden was er geen sprake van revolutionaire bewegingen of dagelijkse noviteiten maar een relatief behoudende omgeving. Het ‘huis’ van waaruit dit gebeurde had voornamelijk een back office support functie, echter met dit nieuwe 'huis' liggen die tijden achter ons.

Hiërarchie en status hebben een andere inhoud gekregen of zijn verdwenen. Resultaten komen door groepsinspanningen want de markt van ‘automatische gunning’ door jarenlange persoonlijke relaties is verleden tijd.

Het gaat nu om kwaliteit in brede zin en om onderscheidend vermogen waarmee de strijd gewonnen moet worden. Beide bedrijven vinden hun kern in de mensen die het moeten uitvoeren. Meer dan ooit zijn de medewerkers de grootste asset van de organisatie!

In het nieuwe ontwerp zijn de medewerkers centraal geplaatst. Huisvesting en werkplekondersteuning werden een strategische issue, immers 'hoe krijg ik de beste mensen en hoe bind ik hen?' Waar werk je liever: in een dertien in een dozijn kantoorgebouw, kostenneutraal, goedkope bouw, minimale afbouw conform norm, of wil je een gebouw waar je trots op bent om te mogen werken.

Een gebouw met een uitstraling en sfeer waar je als organisatie voor staat. Een natuurlijke transparantie waardoor ontmoeting en communicatie vanzelf plaatsvinden.

Het ontwerp De locatie maakt deel uit van Beukenhorst Zuid en ligt eigenlijk op de kop van alle nieuwe mogelijke ontwikkelingen. Het heeft de potentie om een duidelijk front te maken. Het terrein is langgerekt en ligt met de lange zijde aan de belangrijkste aanvoerroute van Beukenhorst.

Het idee om een lange zware plint te maken met allerlei gemeenschappelijke voorzieningen met daarboven twee heldere paviljoens beantwoordt aan twee belangrijke aspecten binnen de ontwerpopgave:

- Eén gebaar - Twee identiteiten

Het bundelen van alle meters op één plek geeft een bouwenvelop die zichtbaar is. Echter beide partijen wilden in de tweede lijn te onderscheiden zijn. De paviljoens op de plint zijn op subtiele wijze anders.

Ze zijn verschillend in grootte en het atrium bevindt zich bij Advin aan de gevel en is bij DVDI inpandig. Dit geeft in het gevelbeeld een genuanceerd verschil.

Materiaalgebruik Het verschil tussen plint en paviljoens is extra aangezet door materiaalgebruik en detaillering. De paviljoens zijn licht van kleur en zijn zeer glad gedetailleerd. De ramen in de gevel maken een doorlopende slingerende beweging door de ramen willekeurig in hoogtes te laten verschillen.

De compacte schaal van beide massa’s, de open hoeken en de doorgaande slingerlijn maken het tot een paviljoen. Maar vooral door het grote contrast met de plint. Deze is gemaakt van een grove metselsteen in antraciet met een subtiele glinstering. Het is een waalformaat, gemetseld in tegelverband.

De ramen in de plint zitten aan de lange zijde verscholen achter een groot overstek en zijn zichtbaar door een langgerekte opening in het metselwerk.

Interieur DVDI Het hart van het gebouw vormt het atrium en dit is door de plaatsing van de trappen een zeer geschikt communicatie domein geworden. Door de geringe hoogte (vier lagen) worden de trappen zeer intensief gebruikt. De looplijn van de begane grond tot de bovenste verdieping is een doorgaande vloeiende lijn.

Op elke verdieping eindigt de trap in een gemeenschappelijke ruimte van de betreffende laag/afdeling. Daar vinden we een stamtafel, zitjes, een copy ruimte en een pantry. Voor elke laag een andere kleur, wat juist binnen de basis kleurstelling (wit, leverkleur, antraciet, hout) zeer verfrissend werkt.

Voor de begane grond, met alle gemeenschappelijke functies, hebben we de vloer letterlijk en figuurlijk ingezet als bewegwijzering. Er is een orthogonaal looppatroon uitgelegd waarbij elke ruimte in de vloer met een speciaal ontwikkeld pictogram wordt aangegeven.

Zeer helder en doeltreffend: een wit/grijze gietvloer met rode lijnen, vlakken en pictogrammen. Het restaurant met de keuken is zeer uitgebreid opgezet en multifunctioneel inzetbaar. Tussen de grote zaal en het restaurant is een informele barruimte gesitueerd die gezien kan worden als verlengstuk van het restaurant en tegelijk als uitloop van de grote zaal.

De functies zijn middels grote schuifwanden van elkaar te scheiden. De vrijdagmiddagborrel was een belangrijk programma onderdeel en kan op deze manier in een gezellige besloten ruimte plaatsvinden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OZ

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan