Cosmos 68N

27 oktober 2010
Plafondsysteem voor extreme toepassingen

De lancering van de nieuwe OWA Cosmos range zorgt voor gegarandeerde veiligheid binnen psychiatrische instellingen en sportaccommodaties. Het oude pand van het Waterschap Rivierenland in Tiel heeft deze maand de primeur. Dit pand werd omgebouwd van kantoorpand naar zorginstelling.

Maarten van Teefelen, eigenaar van MVT Binnenmontage BV: “Een prima systeem, makkelijk en snel te monteren. De uitdaging bij dit project zat hem vooral in de toepassing van een compleet nieuwe plafondplaat uit de OWA Cosmos range. Deze platen zijn: balvast en van onderaf absoluut ontoegankelijk.”

Hufterproof
Van Teefelen vervolgt: “De OWA Cosmos 68N is een nieuwe plafondtegel met aan de bovenkant een stalen plaat die de tegel muurvast op zijn plaats houdt. Ideaal voor bijvoorbeeld gymzalen en sporthallen. Maar ook voor omgevingen met psychiatrische cliënten, die heftig kunnen reageren of op zoek zijn naar een plek om iets te verbergen.” Een uitdaging die Van Teefelen samen met onderaannemer Peters Systeembouw en de adviseurs van OWA met succes is aangegaan.

Van kantoorpand naar zorginstelling
De verbouwing is inmiddels voltooid, het pand opgeleverd en in gebruikgenomen. Het oude gebouw van Waterschap Rivierenland in Tiel huisvest nu cliënten van de instellingen Karakter en IrisZorg. Karakter, gespecialiseerd ziekenhuis voor kinder- en jeugdpsychiatrie, heeft hier onder meer een polikliniek. IrisZorg, een instelling voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang, beschikt in het pand onder andere over een jeugdkliniek verslavingszorg met 24 bedden.

Innovatief product
Aannemer Klokbouw uit Nijmegen zocht voor de herontwikkeling een plafondoplossing voor de verblijven van de cliënten. Een akoestisch plafond, dat weliswaar demontabel moest zijn, maar tegelijk balvast en ontoegankelijk, gezien de specifieke problematiek van de cliënten. In totaal ging het om zo’n 4.200 m² plafond, waarvan 1.200 m² balvast en niet toegankelijk. OWA leverde hiervoor een hagelnieuw product, waarmee MVT Binnenmontage vervolgens aan de slag kon; de OWA Cosmos 68N.

Overal dezelfde uitstraling
MVT Binnenmontage BV is een gespecialiseerd bedrijf dat de complete binnenafwerking voor zijn rekening neemt. Bij renovatie en nieuwbouw van onder meer kantoren, scholen en instellingen, voornamelijk in het Land van Maas en Waal. Maarten van Teefelen: “Deze nieuwe plaat, in een afmeting van 600 x 600 mm, hebben we toegepast in de verblijfsruimten van de cliënten. In de overige ruimten kwam een gewone tegel.” Die gewone tegel is eveneens uit de OWA Cosmos range, waardoor overal in het gebouw dezelfde uitstraling kon worden gecreëerd. Een oplossing die de architect van dit project, SBH uit Arnhem, bijzonder wist te charmeren.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan