verbouwing vakantiehuis Bourgogne

24 augustus 2010
vakantiehuis Bourgogne

In een klein afgelegen dorpje in de Franse Bourgogne heeft een Nederlands echtpaar een monumentaal gebouw uit 1600-1700 in bezit. Het echtpaar heeft het gebouw ca. 15 jaar geleden gedeeltelijk laten restaureren en laten verbouwen tot vakantiehuis. Het bestaat uit een hoofdhuis en twee bijgebouwen die verbonden zijn d.m.v. een besloten binnenplaats (cour).

opgave
De opgave omvat het maken van een ontwerp voor het vervangen van het dak van het hoofdhuis en de volledige herinrichting van de onderliggende zolderverdieping. De zolder moet ingericht worden als schilderatelier en kinderslaapzaal met badkamer en toilet.

ontwerp
Voor het ontwerp zijn wij uitgegaan van een duidelijke scheiding tussen bestaand en nieuw. Alles wat bestaand is en de moeite waard is om te restaureren, is zoveel mogelijk op de traditionele Franse manier in de oude staat hersteld. Alles wat daaraan moet worden toegevoegd is juist zo strak en sober mogelijk vormgegeven en steekt daarmee af tegen het bestaande. Op deze manier blijft duidelijk leesbaar hoe het gebouw in zijn oorspronkelijke staat eruit zag, maar krijgt het gebouw door de nieuwe toevoegingen een modern comfort.

De zolder beslaat de volledige oppervlakte van het hoofdhuis en is in twee gelijke delen opgedeeld door een dikke oude muur. Langs de muur loopt een oude trap die is opgeschoven richting het midden van de muur, om een soepele doorloop te creëren. Over de oude muur is vervolgens een rode kern geschoven in de vorm van een huisje. Deze verwijst naar de vorm van een door een kind getekend huis. In de rode kern is aan de kant van de kinderslaapzaal een badkamer, een los toilet en een open garderobekast ontworpen. Aan de kant van het atelier is de trap binnen de rode kern komen te vallen die kan worden afgesloten met een schuifdeur. Verder zijn kasten opgenomen voor de opslag van schilderijen en verf. Aan de buitenkant zijn op verschillende hoogten twee spoelbakken gehangen voor het afspoelen van kwasten. De lage wastafel is voor de kinderen. Voor het benodigde noorderlicht in het atelier is gezorgd door het aanbrengen van Velux-ramen in het dak.

Neem contact op met 8A Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van 8A Architecten

Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex BV
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon / ROCKWOOL B.V.
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland BV - Modulaire lichtstraten
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural Nederland
Derako International B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan