Infoversum

10 mei 2010
Infoversum a crossing border digital dome theatre

Crossing border is een mengvorm van disciplines die elkaar kunnen versterken leidend tot een integraal model. Het Infoversum is een bijzondere opgave. Door initiatiefnemer van Target is de combinatie architectengroep ARCHIVIEW, Centraalstaal en Vuyk engineering in een vroeg stadium betrokken bij het proces. Deze combinatie had net een studie afgerond waarbij bouwmethodiek van de scheepsbouw is geïntegreerd in het bouwproces. Een omschakeling van denkwijze met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Door het combineren van huid en constructie, door de vorm van stroken van vormen, de complexe oppervlakte modellering en de huidplaat afwikkeling boden nieuwe oneindige mogelijkheden voor de architectuur. 3D stapelen werd 3D vormgeving. Iedere opdracht wordt door ARCHIVIEW gezien als een unieke vraag. Nu kon deze vraag omgezet worden tot een uniek maar flexibel concept met alle hedendaagse eigenschappen en wensen in zich.

Samen met de opdrachtgever is er een architectuurvisie ontwikkeld die zich verhoud tot plaats, opdrachtgever, programma van eisen en de spanning tussen massa en materiaal. Een complexe opgave die versterkt door zijn eenheid in diversiteit, in massa en uitstraling voldoet aan de wensen van de opdrachtgever, maar in zijn architectuur een duidelijke stelling inneemt die vloeit in de huidige aanwezige structuur en deze versterkt. Het gebouw is derhalve een inspirerend instrument bij het vormgeven aan uiteenlopende activiteiten geworden. Dit komt tot uiting in de inrichting, functionele opbouw van de specifieke gebieden en de materiaalkeuze in relatie tot gebruik. In het meegroeiende programma van wensen dat als leidraad diende is de dagelijkse realiteit in beleving van het gebouw vertaald met behulp van thema’s en associaties. Het karakter in relatie tot vrijheid geeft een zintuigelijke en fysieke ervaring waarin licht in relatie tot ruimtelijkheid een belangrijke rol speelt. Grote aandacht is besteed aan de overgangen, relaties, licht, de routing en wijze waarop men hierop inspeelt denkend vanuit de gebruiker en het programma.

Door continu te versimpelen en ontwerpend te blijven zoeken naar eenduidigheid, duidelijkheid, helderheid maar vooral naar consequentie ontstaat een abstractie die ruimte laat voor invulling aan de beschouwer. Een zorgvuldig ontworpen ruimte of gebouw dringt zich niet op maar laat zich als een spiegel voor emoties op vele manieren aflezen en beleven en blijft daardoor dynamisch in de tijd. Dit heeft geleid tot een flexibel systeem dat conceptueel paste binnen de filosofie en uitdaging van de architectuur en opdrachtgever.

De basis van het ontwerp is de dome het hart van het gebouw en de drager van de dynamiek. Onderzoek naar de mogelijkheden, grootte en helling van de projectiedome hebben de organisatie en beleving van het gebouw constant beproefd. Door intensieve samenwerking is programma, vorm en techniek integraal toegepast tot de hoogst mogelijke optimalisatie. Met als laatste controle een 3D wandeling door het gebouw in het visualisatiecentrum heeft dit geleid tot een state-of-the-art, innoverend, trendsettend en inspirerend infoversum.

De dome is het centrum de metalen oogbal van het ontwerp. De cortenstalen oogkas (huid) vormt zich om de dome. De huid en de dome raken elkaar niet. De openingen geven het licht de kans om te spelen in de ruimte. De huid verjongd aan de voorzijde en geeft een opening voor de entree van het infoversum. Men betreed de infowave, een digitale presentatieruimteen een visuele belevingsruimte. Via een hellingbaan betreed men het hogergelegen Infodome, een digitale theaterruimte voor optimale crossingborder activiteiten. Vanuit de infodome betreed men de foyer. De foyer is de driesprong die enerzijds leid naar de uitgang de hellingbaan naar beneden of naar de inforoof. De inforoof is een tweede maaiveldniveau waar buitenevenementen kunnen plaatsvinden. Over de hellingbaan kan men het infoversum verlaten of de foyer binnenkomen. Zo is de beweging (routing) geoptimaliseerd. Voor meer informatie bel ons.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met architectengroep ARCHIVIEW

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van architectengroep ARCHIVIEW

architectengroep ARCHIVIEW
architectengroep ARCHIVIEW
architectengroep ARCHIVIEW
architectengroep ARCHIVIEW
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan