TBWA\

28 april 2010
Met een gedurfd ontwerp geïnspireerd op het begrip ‘stroming’ heeft interieurontwerpbureau AbrahamsCrielaers uit Blaricum er voor gezorgd dat de medewerkers van TBWA\Company Group meer met elkaar samenwerken. De ruime kenmerkende vide met houten centrale trap verbindt niet alleen de verdiepingen met elkaar, maar heeft van de interieurontwerpers een veel grotere taak toebedeeld gekregen in dit pand.

TBWA\Company Group is in februari 2010 verhuisd naar het nieuwbouwpand aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam. Met acht zelfstandig opererende bedrijven en ongeveer 300 medewerkers is TBWA\ een van de grotere communicatiegroepen van Nederland. Ter verbetering van de communicatie tussen de TBWA compagnies moest de nadruk van het ontwerp echter liggen op openheid.

Ontwerp geïnspireerd op ‘stroming’
AbrahamsCrielaers vertaalde de briefing naar een interieurontwerp geïnspireerd op het begrip ‘stroming’. “We zijn daarbij uitgegaan van het gebouw, TBWA\ als bruisende, creatieve organisatie en de omgeving buiten met water en andere dynamische bedrijven”, zegt Huguette Crielaers van AbrahamsCrielaers. “Bij onze ontwerpen respecteren we keuzes van de architect. In dit geval hebben we die keuzes van ‘buiten naar binnen’ vertaald. Het pand trekt mensen aan en maakt ze nieuwsgierig. Eenmaal binnen ervaar je dat het industriële pure gevoel naar het interieur vertaald is.”

Rust, duurzaamheid, kwaliteit en stoerheid
Tegelijkertijd straalt het ontwerp rust, duurzaamheid, kwaliteit en stoerheid uit. Dat komt mede door de keuze van materialen en kleur. Gekozen is voor betonnen vloeren, open plafonds in de algemene ruimtes, veel glas voor transparantie en witte bureaus voor rust en soberheid. "Er heerst hier een sfeer waarin letterlijk ruimte is voor creativiteit. We zijn echt heel blij met deze plek”, zegt Simon Neefjes, CEO van TBWA\. “AbrahamsCrielaers heeft met de multifunctionele vide ruimtes gecreëerd waar collega’s van verschillende verdiepingen en organisaties nu naast en door elkaar samenwerken. Dat is pure winst.”

Aan de opdracht ging een uitgebreide pitch vooraf. Het bureau, gevestigd in Blaricum, heeft de afgelopen jaren van verschillende opdrachtgevers prestigieuze opdrachten voor inrichting en bouwbegeleiding ontvangen. Zo adviseerde AbrahamsCrielaers Ebbinge & Company in Amsterdam, Buma Cultuur in Hilversum, advocatenkantoor Stibbe in New York en Yahoo in Amsterdam. Onlangs werd het bureau geselecteerd voor het interieurontwerp van het Art’otel in Amsterdam, een nog te realiseren hotel in het centrum van Amsterdam.

Neem contact op met AbrahamsCrielaers

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
AGROB BUCHTAL GmbH
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett Nederland
TRILUX - Simplify Your Light
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Sedus Stoll B.V.
Q-railing
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Performance in Lighting
Sempergreen
Cladding Point B.V.
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex BV
OJMAR, S.A.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Ruys Vloeren B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Häfele Nederland
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Baars & Bloemhoff
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
Hi-Con | Bruil prefab
MOSO International BV
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Grijsen Park & Straatdesign
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Kingspan Unidek B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Derako International B.V.
Desso
Tektoniek
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan