TBWA\

28 april 2010
Met een gedurfd ontwerp geïnspireerd op het begrip ‘stroming’ heeft interieurontwerpbureau AbrahamsCrielaers uit Blaricum er voor gezorgd dat de medewerkers van TBWA\Company Group meer met elkaar samenwerken. De ruime kenmerkende vide met houten centrale trap verbindt niet alleen de verdiepingen met elkaar, maar heeft van de interieurontwerpers een veel grotere taak toebedeeld gekregen in dit pand.

TBWA\Company Group is in februari 2010 verhuisd naar het nieuwbouwpand aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam. Met acht zelfstandig opererende bedrijven en ongeveer 300 medewerkers is TBWA\ een van de grotere communicatiegroepen van Nederland. Ter verbetering van de communicatie tussen de TBWA compagnies moest de nadruk van het ontwerp echter liggen op openheid.

Ontwerp geïnspireerd op ‘stroming’
AbrahamsCrielaers vertaalde de briefing naar een interieurontwerp geïnspireerd op het begrip ‘stroming’. “We zijn daarbij uitgegaan van het gebouw, TBWA\ als bruisende, creatieve organisatie en de omgeving buiten met water en andere dynamische bedrijven”, zegt Huguette Crielaers van AbrahamsCrielaers. “Bij onze ontwerpen respecteren we keuzes van de architect. In dit geval hebben we die keuzes van ‘buiten naar binnen’ vertaald. Het pand trekt mensen aan en maakt ze nieuwsgierig. Eenmaal binnen ervaar je dat het industriële pure gevoel naar het interieur vertaald is.”

Rust, duurzaamheid, kwaliteit en stoerheid
Tegelijkertijd straalt het ontwerp rust, duurzaamheid, kwaliteit en stoerheid uit. Dat komt mede door de keuze van materialen en kleur. Gekozen is voor betonnen vloeren, open plafonds in de algemene ruimtes, veel glas voor transparantie en witte bureaus voor rust en soberheid. "Er heerst hier een sfeer waarin letterlijk ruimte is voor creativiteit. We zijn echt heel blij met deze plek”, zegt Simon Neefjes, CEO van TBWA\. “AbrahamsCrielaers heeft met de multifunctionele vide ruimtes gecreëerd waar collega’s van verschillende verdiepingen en organisaties nu naast en door elkaar samenwerken. Dat is pure winst.”

Aan de opdracht ging een uitgebreide pitch vooraf. Het bureau, gevestigd in Blaricum, heeft de afgelopen jaren van verschillende opdrachtgevers prestigieuze opdrachten voor inrichting en bouwbegeleiding ontvangen. Zo adviseerde AbrahamsCrielaers Ebbinge & Company in Amsterdam, Buma Cultuur in Hilversum, advocatenkantoor Stibbe in New York en Yahoo in Amsterdam. Onlangs werd het bureau geselecteerd voor het interieurontwerp van het Art’otel in Amsterdam, een nog te realiseren hotel in het centrum van Amsterdam.

Neem contact op met AbrahamsCrielaers

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
OJMAR, S.A.
AluK Aluminium b.v.
Performance in Lighting
Aluprof Nederland
Sempergreen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND
Intal BV
Cladding Point B.V.
Q-railing
Tata Steel IJmuiden BV
Häfele Nederland
Bolon - Brandt Design Flooring
SLV Nederland
Grijsen Park & Straatdesign
ROCKWOOL B.V.
Sedus Stoll B.V.
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
MOSO International BV
Triflex BV
TRILUX - Simplify Your Light
Sika Nederland B.V.
Baars & Bloemhoff
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Ruys Vloeren B.V.
Tektoniek
AGROB BUCHTAL GmbH
Desso BV
Caparol
Arpa Nederland BV
ASSA ABLOY Entrance Systems
Gerflor Benelux
Hi-Con | Bruil prefab
Forbo Flooring
Tarkett Nederland
Sto Isoned bv
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
ROCKPANEL Group
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Metaglas B.V.
Holonite B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
Faay Vianen B.V.
Verosol Nederland B.V.
Forster
Derako International B.V.
ODS Jansen
Boon Edam Nederland B.V.
Renson
Gispen
Van Besouw Tapijt
OWA Benelux BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
EeStairs | trappen en balustrades
Kingspan Unidek B.V.
AGC Glass Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Reynaers B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
VELUX Nederland B.V.
Trespa International BV
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan