Duurzame kantoren in silo

17 december 2009
Silo 2, Zeeburgereiland, Amsterdam

Duurzaamheid is ineens een hot item, terwijl het onderwerp niet nieuw is. Het is goed dat duurzaamheid niet langer met sokken geassocieerd wordt, maar eerder met innovatief denken, met kwaliteit en het streven naar een aangename (woon-)omgeving. Alles is al bekend, van Dubo naar een scherpe EPC. Het is vooral een kwestie van doen.

Onze visie op duurzaamheid hebben wij vertaald naar 6 thema’s, waarmee wij het begrip in de breedte willen duiden. Deze thema’s zijn betrokkenheid, schoonheid, kwaliteit, flexibiliteit, herbruikbaarheid en energie.

Het realiseren van duurzame architectuur en een duurzame stedelijke omgeving lukt alleen als alle betrokkenen op één lijn zitten. Wij kunnen als architect ambities hebben, maar zonder draagvlak bij de opdrachtgever, bij de gemeente, bij adviseurs, bij de aannemer en uiteindelijk de gebruiker wordt het heel erg moeilijk. Er is commitment nodig van alle partijen. Wat zit er in voor iedere partij? Het is van groot belang dat aan het begin van een opdracht wordt nagedacht over de gehele keten van betrokkenen, en om helder te communiceren over de doelstellingen.

FARO architecten is de gelegenheid geboden om voor SILO 2 van de rioolreinigingsinstallatie Zeeburg een ontwerp te maken voor kantoorhuisvesting. Met het ontwikkelen van het concept is door ons als uitgangspunt gesteld dat de ziel van de silo bewaard moest blijven en voor publiek te ervaren zou moeten zijn. Het thema duurzaamheid komt in al de bovenstaande facetten terug. Door te kiezen voor dit thema kiezen wij ook voor een bepaald type opdrachtgever en een bouwer.

Het uitgangspunt voor de Silo is zo dicht mogelijk naar energie en CO2 neutraal. De energiebehoefte voor verwarming van silo wordt beperkt door een passieve gebouwschil te maken met een relatief hoge isolatie-waarde (Rc-waarde gevel = 3,5 m²K/W). De gebouwkoeling gebouw wordt gerealiseerd d.m.v. betonkernactivering met een warmtewisselaar op de silowand. Daarnaast zal de ventilatielucht met zonnepanelen worden gekoeld (DEC-koeling). Ook zal indien mogelijk een windturbine geplaatst worden voor opwekking van elektriciteit. En om het waterverbruik te beperken zal een grijswatersysteem aangelegd worden. Bovenal zal het een renderend geheel moeten zijn.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met FARO architecten bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van FARO architecten bv

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan