Strandweg Noord

15 december 2009
4 Gebouwen in de duinen met 104 appartementen en een ondergrondse parkeergarage

Landschap en transparantie De locatie voor de woongebouwen aan de Strandweg vormt een overgangsgebied tussen een gedeeltelijk nieuw te ontwikkelen laagbouwwijk en het voor dit gebied zo typerende duinlandschap. De aanwezige duintoppen variëren in hoogte van 10 tot 20 meter.

Bij de stedenbouwkundige hoofdopzet gaat het erom dat alle appartementen zoveel mogelijk profiteren van het uitzicht en van de zon, terwijl het doorzicht op maaiveldniveau maximaal blijft. Daarom is ervoor gekozen om het woonprogramma onder te brengen in vier vrijstaande woongebouwen van beperkte schaal, die boven de duinen lijken te zweven. Ze rusten op een reeks ranke kolommen en bevatten op begane grondniveau alleen een ruim 5 meter hoge, volledig beglaasde entreehal. Op deze wijze blijft het open karakter van het duinlandschap gehandhaafd.

Om het aantal doorbrekingen van het landschap tot een minimum te beperken worden de gebouwen paarsgewijs ontsloten via een gemeenschappelijk toegangspad en is het parkeren op bijzondere wijze opgelost. In het terrein wordt een geheel ondergrondse parkeergarage opgenomen, die de vier appartementen met elkaar verbindt. De aanwezigheid van deze onzichtbare garage wordt slechts onthuld door de gecombineerde entree/uitgang aan de Strandweg.

In de parkeergarage zorgt de extra grote verdiepingshoogte van 3.60 m. ervoor dat iedere parkeerplaats na plaatsing van een liftsysteem een verdubbelde capaciteit krijgt. In de nachtsituatie zijn de entreehallen en plafonds van de gebouwen overvloedig verlicht, zodat ’s nachts het nagestreefde beeld van zwevende appartementengebouwen in de duinen bevestigd wordt.

Wonen in de duinen De vier appartementengebouwen bevatten ieder 26 woningen die in afmeting en verkoopprijs variëren. Op de standaardverdieping bevinden zich vijf appartementen, waarvan er vier op een hoek zijn gesitueerd. Bij deze verdieping zijn de “natte voorzieningen” en de leidingschachten geconcentreerd rondom de centrale kern van het gebouw, waarin zich het trappenhuis en de lift bevinden.

Door deze opzet is de indelingsvrijheid van de appartementen groot. Bij de woningindeling zijn zoveel mogelijk woonkamers op de hoek geplaatst, waardoor het zicht vanuit de woning op de duinen optimaal is. Om de woningdifferentiatie te vergroten is in ieder gebouw de vijfde verdieping uitgevoerd met vier in plaats van vijf appartementen en zijn op het dak per gebouw twee penthouses geplaatst, die op drie zijden zijn georiënteerd en grote dakterrassen hebben. De grotere appartementen bieden ook meer indelingsmogelijkheden.

Lichte architectuur In de architectonische uitwerking is ernaar gestreefd de woongebouwen een lichte, elegante uitstraling te geven. Door de penthouses op het dak rondom terug te leggen blijft de hoofdmassa van het gebouw beperkt tot een volume van vijf bouwlagen. De gevels van dit volume zijn voorzien van een lichtgekleurd prefab-betonnen raster. De invulling bestaat uit teruggeplaatste betonnen borstweringen en houten kozijnen, die beurtelings voorzien zijn van glas en houten panelen.

Bij de loggia’s is een verplaatsbare lamellenzonwering aan de gevel toegevoegd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DKV architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van DKV architecten

DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan