Roomburg

15 december 2009
71 luxe, vrij indeelbare eengezinswoningen

Stedenbouw en proces De gemeente Leiden is bij de ontwikkeling van woningbouw op eigen grond zelf initiatiefnemer en ontwikkelaar en heeft ook zelf het stedenbouwkundig plan Roomburg ontwikkeld.

De gemeente contracteerde architecten, constructeurs en installatieadviseurs en stond voor een hoge kwaliteit, luxe en duurzaamheid. Na de besteksfase is elk deelplan verkocht na een aanbesteding aan een aannemer/ontwikkelaar die zelf verantwoordelijk was voor de verdere realisatie en verkoop. Terwijl de gemeente een externe opzichter leverde en de architect namens de gemeente directievoering deed.

Duurzaamheid De gewenste duurzaamheid werd concreet en werkbaar gemaakt voor derden. Om aan de gestelde eis te voldoen werden er in dit plan duurzaamheidsmaatregelen getroffen in materialen en in het energieconcept. Voorbeelden hiervan zijn WTW-installatie, hoge isolatiewaarden, stadsverwarming, kunststof dakbedekking, FSC-hout, hot-fill-wasmachine en geïntegreerde zonwering.

Plan Uitgangspunt van het stedenbouwkundig plan voor Roomburg zijn lange lijnen. Het project Landschap 1 en 4 is gesitueerd langs de Van de Madeweg, de wijkontsluitingsweg van de wijk.

De lange wand van Landschap 1 is opgebouwd uit drie blokken die de kromming van de Van de Madeweg volgen. In totaal zijn er 54 woningen in twee basistypen in de ruim 400 meter lange wand. De woningen bestaan uit 3-laagse bakstenen lamellen en een teruggelegen glazen bouwdeel van meestal twee lagen. Het beeld van de lange gekromde wand wordt bepaald door het ritme van de in drie kleuren uitgevoerde bakstenen lamellen.

De woningen worden ontsloten vanuit een woonstraat aan de noord-west-zijde. Aan deze zijde wordt ook geparkeerd in de voortuin. De woningen aan de Van de Madeweg hebben geen achtertuin, maar een ruim terras aan het water van de singel die tussen deze woningen en de weg is gelegen. Naast dit terras heeft iedere woning ook een ruim dakterras, dat door een hoge glazen borstwering afgeschermd wordt van het verkeerslawaai.

De plattegronden van de woningen zijn flexibel van opzet. In beide typen kan zowel op de begane grond als op de verdieping gewoond worden en bestaat er een mogelijkheid om de woningen als woon-werk-woningen uit te voeren.

De twee korte blokken van Landschap 4 staan haaks op de stroken van Landschap en vormen de trechtervormige toegang naar de wijk Roomburg. De 3-laagse woningen in deze blokken hebben een statige uitstraling door de hoge bakstenen kaders rond de houten puien van de voorgevel. Deze woningen hebben een ruime achtertuin die aan de straatzijde door tuinmuren wordt begrensd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DKV architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van DKV architecten

DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan