Copyright: Richard Zeinstra
Copyright: Richard Zeinstra
Copyright: Richard Zeinstra
Copyright: Richard Zeinstra
Copyright: Richard Zeinstra
Copyright: Richard Zeinstra

Voetbal en Artitec

3 december 2009
Artitec en Voetbal

Ook Ado Den Haag heeft evenals FC Zwolle gekozen voor toepassing van het hoogwaardige rvs deurbeslag van Artitec. De serie Proline voldoet aan de hoogste gebruikersklasse en is daarom uitermate geschikt voor complexen waar veel persoonsverkeer is.

Op de locatie Forepark bij het Prins Clausplein in Den Haag heeft Ballast Nedam een nieuw stadion gebouwd, thuishaven van de Haagse voetbalclub ADO. In en om het stadion zijn retailfuncties gecombineerd met leisureconcepten, horeca en kantoren. Het ADO Stadion is een nieuw 'landmark' voor de stad Den Haag.

Opvallend ontwerp Het ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten doet futuristisch aan, met een opvallende 'schil' van glanzend aluminium die doorloopt tot over de kap. Daardoor lijkt het stadion aan de buitenzijde gesloten, terwijl het van binnen opvallend ruim is. Het stadion telt 15.000 stoelen en biedt mogelijkheden voor uitbreiding tot 27.000 stoelen. De verkeersstromen in en rond het stadion lopen via drie ringen. De buitenste ring voert de auto's naar de parkeerplaatsen. De middelste ring is tijdens wedstrijden en evenementen gereserveerd voor voetgangers en hulpdiensten. De binnenste ring, rondom het veld, wordt de 'ADO-passage'.

Gevarieerd aanbod Voor de ADO-passage is de elders gebruikelijke gracht rondom het veld, dat hier op 4 meter hoogte ligt, verbreed tot 15 meter. De passage loopt gedeeltelijk onder de tribunes. Zo ontstaat een besloten ontmoetingsplaats - uiteraard voorzien van statafels en beeldschermen - met horeca, vitrines, het ADO-museum en ruimte voor fancy-fairs en manifestaties.Sponsors krijgen de beschikking over aparte loges en een royale Business Lounge. ADO heeft naast de Business to Business Club een Sociëteit en een Residentiekamer.Rondom het stadion komt een ring met commerciële voorzieningen, zoals showrooms, kantoren en een bioscoop. Deze voorzieningen krijgen dezelfde uitstraling als het stadion. Aan het Prins Clausplein ontstaat zo een markant nieuw gebouwenlandschap in de oksel van de rijkswegen A4 en A12.

Speciale voorzieningen Voor supportersgroepen van bezoekende clubs is een aparte bussluis voor twintig bussen voorzien, afgeschermd met een 5 meter hoog hek van geperforeerde staalplaat. Vanaf de uitstapplaats gaan de supporters via een speciale brug direct naar het eigen vak.Voor de veiligheid van de spelers is er een beweegbare spelerstunnel die het veld op en af schuift. Het stadion is een zogenaamde 'onderlader': het publiek betreedt de tribunes vanaf de ADO-passage. De toegangen zijn er op berekend dat het publiek bij calamiteiten reflexmatig langs dezelfde weg terugkomt. Het ontruimingsplan is berekend op 6 minuten voor de tribunes, 2 minuten voor de ADO-passage, en 15 minuten voor het hele stadion.

Architect Zwarts en Jansma Bouwkundig uitvoerend Ballast Nedam bouw Fotografie Richard Zeinstra

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Artitec

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan