Formani Holland 2

16 oktober 2008
Formani 2

Enkele jaren na de realisatie van het eerste Formani gebouw op het bedrijventerrein van de luchthaven Maastricht-Aachen Airport, heeft iNeX architecten het ontwerp voor de uitbreiding van de succesvolle Formani formule gerealiseerd. Gebouw 2 is gedacht als zustergebouw van gebouw 1. Om beide gebouwen in een spannende setting met elkaar te verbinden is gekozen om het nieuwe kantoor en opslaggebouw wel in gelijke materialisering uit te voeren maar stedenbouwkundig haaks op elkaar te zetten. Ook de ruimtelijke-functionele indeling is bijzonder te noemen. Kantoor en opslaghal zijn op een slimme wijze met elkaar vervlochten zodat het merendeel van het logistiek belangrijke begane grondoppervlak aan de opslaghal is toegewezen. Het kantoor bevind zich aan de representatief belangrijkere voorzijde van het gebouw en natuurlijk de gehele toplaag bovenop de opslaghal. Op deze wijze krijgt het gebouw het voorkomen van kantoorfunctie in plaats van de opslagfunctie. Verder biedt de hooggelegen kantoorverdieping de beleving van een penthouse met een adembenemend panorama. Het pand is als volgt ingedeeld:
Op de begane grond is behalve de kantoor-entree, receptie, enkele kantoren, ook de monumentale stalen trap en de lift ondergebracht. Het grootste oppervlak van de begane grond is toegekend aan een ruime opslaghal aan de achterzijde. Op de eerste verdieping aan de voorzijde is een ruime conferentiekamer met een eigen buitenruimte, separate pantry en toiletten gesitueerd. De hoogst gelegen “penthouse”verdieping is ingedeeld met de directieruimte voorzien van eigen terras, en een vrij indeelbare kantoorverdieping met aan de achterzijde een door middel van schuifpuien te openen buitenruimte. De verdere aanwezigheid van functionele ruimten als garderobe, koffiecorner, poetsberging, kopiërruimte, technische ruimte en separaat gekoelde patchruimte spreekt voor zich. Het niveau van de technische installaties is eveneens hoogwaardig. Naast separate koeling en verwarming kent het gebouw een volledig voorgeïnstalleerd datanetwerk. Ook in de brandveiligheid is verder gegaan dan de wettelijke minimumeisen. Het gebouw is voorzien van 2 separate ontvluchtingsroutes, in geval van nood.


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met iNeX architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan