Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Sedus onderzoeksresultaten : Create & Recreate

16 mei 2006, 14:46
Sedus presenteert de onderzoeksresultaten van de masterclass „Create & Recreate – Place 2.5“. Deze post-graduate studie voor architecten is opgezet in samenwerking met het Berlage Instituut Rotterdam. Er wordt een tentoonstelling gepland in Rotterdam en Venetië.

Op het onderzoeksinstituut voor Architectuur Berlage in Rotterdam heeft Sedus in het wintersemester 2005/2006 een masterclass “’Create and Recreate georganiseerd. Onder leiding van o.a. Frank Duffy en Prof.Dietmar Leyk hebben 15 architecten uit diverse landen onderzoek gedaan naar de”’kantoren van de toekomst”. Thema binnen dit onderzoek was „Place 2.5““, de nieuwe emotionele inrichtingscultuur, een nieuw vakgebied waarbinnen Sedus veel onderzoek verricht. Uitgangspunt is de sterk verwaarloosde emotionele cultuur in de hedendaagse kantooromgeving.

De vorm en plaatsing van de werkplek zijn niet belangrijk, dit is slechts 15% van de totaalinrichting, de bereidheid om weg te gaan van de gebaande paden en een z.g.landschap van activiteiten in een kantoor te situeren heeft de toekomst, aldus Frank Duffy, architect en grondlegger van DEGW, Frank Duffy is o.a. auteur van “’The New Office”” en heeft de architecten als tudor begeleidt tijdens de masterclass. Sedus heeft met het concept „Place 2.5“ in binnen-en buitenland veel lof geoogst door de sociologische instap naar een afgewogen inrichting van werkomgevingen.Sedus plaatst binnen dit concept de private woonomgeving als “”The First Place””. De mens in zijn werkomgeving staat voor „Second Place““, de plekken waar de mens zich emotioneel kan ontladen worden “”Third Places”’genoemd, dit laatste kan een museum, café of boswandeling zijn.Het emotionele “”well being””wat men ervaart in deze “”Third Places””moet getransformeerd kunnen worden naar de z.g. “’Second Places”’ofwel onze werkomgeving.De werkomgeving wordt dan als een “’Place 2.5.”” ervaren, de doelstelling is door een afgewogen inrichtingsconcept meer betrokkenheid bij werk en werkgever te bewerkstelligen.

Sedus werkt binnen het concept met onderzoeksresultaten van de Gallup organisation, deze organisatie publiceerde onlangs alarmerende cijfers over de betrokkenheid en loyaliteit van Europese werknemers inzake werk en werkomgeving.Slechts 17% van de Europese werknemers zegt genoeg motivatie en inspiratie uit dagelijkse arbeid te halen.De identificatie van de werknemer met zijn bedrijf neemt snel af. Oorzaken worden gezocht binnen mismanagement, ook slecht georganiseerde, geoutilleerde en saaie werkomgevingen hebben slechte invloeden op de werkmoraal, aldus Gallup Inc. De overschakeling naar een dienstgerichte economie vraagt de komende jaren om creatieve werknemers en meer teamgerelateerde arbeid welke in inspirerende omgevingen kan worden gerealiseerd.

Op het Berlage worden het thema „Recreate“’ als serieuze invloedsfactor op het menselijke welzijn gepresenteerd. Kantoorgebouwen worden nog steeds ontworpen zoals in de jaren twintig van de vorige eeuw.Wie kent er niet de ‘’mestkalfboxen”’ waar veel mensen hun saaie en stressvolle arbeid verrichten.Projectontwikkelaars hebben te veel invloed op eindresultaten. Frank Duffy is hier stellig over: Laat architecten hun ontwerpen en de omgeving opzetten zoals een regisseur scenario, s voor zijn film ontwerpt: vloeiend en als een aan elkaar gerelateerd systeem. Sedus Stoll ontwikkelt Bureau-en zit meubilair welke getoetst worden aan het ‘’Place 2.5”’concept en zoekt bij eindgebruikers en architecten voedingsbodem voor de “’Nieuwe manier van Werken”’
In Geseke (Duitsland) heeft Sedus onlangs een ‘’ervarium”’ingericht alwaar architecten, eindgebruikers en projectinrichters kunnen ervaren wat “’Place 2.5”” in de praktijk kan betekenen voor organisaties en bedrijven.

Tentoonstellingen:

Sedus Research „Place 2.5 Create & Recreate“

Tentoonstelling in Rotterdam

Van 2 tot 23 juni 2006 worden de resultaten van de Sedus Research Studios in het Berlage Instituut in Rotterdam ten toon gesteld. Berlage Instituut, Botersloot 25, Rotterdam p/a Sedus Stoll 010-5214188 Vrij te bezichtigen tijdens kantooruren. Op afspraak via Sedus Nederland (email: sedus.nl@sedus.com, tel: 010-5214188)

Op donderdag 15 juni a.s. is er van 11.00-12.00 uur een lezing van de heer Frank Duffy betreffende het onderzoek Place 2.5 Create&Recreate en aansluitend van 12.00-13.00 uur een meet and greet met Frank Duffy, inclusief lunch. [ voor aanmeldingen voor deze lezing/meet&greet svp aanmelden via
sedus.nl@sedus.comt.a.v. Alex Buma ]. Indien u zich aanmeldt, ontvangt u van Sedus ook een gratis entree- en parkeerkaart voor de 100% Designbeurs die van 15-17 juni in Rotterdam wordt gehouden.

Francis Duffy is architect, designer , ondernemer en auteur van vele boeken. Met zijn bedrijf DEWG ( sinds 1974) adviseert hij bedrijven over de hele wereld inzake efficiente, innovatieve huisvesting en optimaal gebruik van kantoorgebouwen. Hij was President van het Koninklijk Instituut voor Architectuur te Londen en is nu gastprofessor op de School voor Architectuur en Interieurplanning at MIT. Boeken van Francis Duffy zijn :
- the changing city - The new office - Planning office space - Architectural knowledge: The idea of a profession - The responsible wokplace. The redesign of work and offices.

Architectuurbiennale Venetië
Van 10 september tot 19 november 2006 worden de projecten van de Sedus Research Studios op de Architectuurbienalle in Venetië in het Italiaanse paviljoen gepresenteerd.

Credits:
Create & Recreate – Beyond the Workplace – Sedus Place 2.5 Berlage Instituut Rotterdam Unit Professor: Dietmar Leyk mit Nils Becker und Tobias Lutz Deelnemers: Paola Alfaro d’Alencon, Daniela Antolinc, Nana Chen, Federico Costucci, Michael Koller, Widastuti Lioe, Weijie Liu, Tanu Veerajintsiri, Juan Bernardo Vera Rueda, Ming- Ying Tsai, Luming Wang und Shanshan Xue. Wetenschappelijke Partner: Dr. Frank Duffy, Christian Waldvogel, Dr. Philip Ursprung Opdrachtgever: Sedus Stoll AG, Projektleiding: Dorothea Scheidl-Nennemann

Sedus Stoll B.V. Rhijnspoor 239 2901 LB Capelle aan den Ijssel Tel: 010-5214188
www.sedus.com
sedus.nl@sedus.com

Trefwoorden

berlage

Andere nieuwsberichten

Museum Het Schip organiseert conferentie en tentoonstelling over tuinsteden

Gisteren, 15:36

Stedenbouwkundig raamwerk voor De Nieuwe Kern vastgesteld

Gisteren, 13:24

Minitopia ontwikkelt nieuwe locatie in Valkenswaard

Gisteren, 09:50

Casa tamariu ligt als een monoliet in het Spaanse kustlandschap

2 mei, 3:34

Huizenprijs stijgt snel tot boven record, denkt ING

Gisteren, 14:49

CBS: minder natuur en bos in Nederland, meer plekken bebouwd

Gisteren, 10:43

Derde editie Stadsbouwprijs Amersfoort van start

Gisteren, 09:17

Installateurs zien geen stagnatie in de verkoop van warmtepompen

2 mei, 3:22

Bouwbedrijf BAM verkoopt meer woningen dankzij particulieren

2 mei, 12:02

Dura Prijs 2024 in het teken van luwte in de stad

2 mei, 9:30
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan