Ravi Naidoo
Copyright: Martin Dijkstra
Wendy Plomp
Copyright: Martin Dijkstra
Laurens van den Acker
Copyright: Martin Dijkstra
Ravi Naidoo
Copyright: Martin Dijkstra
Wendy Plomp
Copyright: Martin Dijkstra
Laurens van den Acker
Copyright: Martin Dijkstra

DDW maakt ambassadeurs 2018 bekend

25 juni 2018, 11:06
Ravi Naidoo (Design Indaba), Laurens van den Acker (Renault) en Wendy Plomp (Dutch Invertuals) zijn de ambassadeurs van de zeventiende Dutch Design Week (DDW). Volgens de organisatie achter het evenement vormt het drietal in 2018 een evenwichtige en brede weerspiegeling van het ontwerp.

Elk jaar benoemt DDW partijen uit het designveld als pleitbezorgers van design in het algemeen, met extra nadruk op de week zelf. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om koppelingen te creëren, ze fungeren als klankbord voor deelnemers en bezoekers en initiëren activiteiten gedurende de week.

Ravi Naidoo
Met het ambassadeurschap van Ravi Naidoo wil DDW het belang dat de organisatie hecht aan talentontwikkeling, inclusiviteit en internationalisering onderstrepen. Naidoo is oprichter en directeur van Design Indaba in Zuid-Afrika.

Hij geniet een sterke reputatie binnen de ontwerpwereld, aldus DDW. “Hij is de organisator van inspirerende internationale designconferenties, staat bekend als voorvechter van vernieuwing en maakt zich hard voor jong talent, dat hij wereldwijd scout en promoot”, stelt de organisatie.

Verder onderzoekt Naidoo de (mogelijke) rol van design voor de toekomst van Afrika. In 2015 ontving hij de Sir Misha Black Medal voor zijn inzet om het onderwijs en de economie van Zuid-Afrika te versterken met behulp van design. Naidoo en DDW introduceerden in het verleden samen het platform Antenna.

Laurens van den Acker
Laurens van den Acker is sinds 2009 Senior Vice President Corporate Design bij Renault. Na zijn studie Industrieel Ontwerp aan de TU Delft werkte hij voor toonaangevende automobielbedrijven in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het design van Renault, Alpine en Dacia, en de autotak van Samsung Motors.

Binnen de technische ontwerpwereld wordt Van den Acker gezien als de een van de grote smaakmakers van automotive design, meldt DDW. Hij kan goed inzicht geven in de toekomst van mobiliteit, een terrein waarop grote veranderingen op komst zijn. Voor DDW vertegenwoordigt hij de verbinding tussen mens, innovatie, technologie, mobiliteit en industrie, legt de organisatie uit.

Van den Acker zegt als DDW-ambassadeur onder andere extra aandacht te willen vestigen op degenen die binnen het vakgebied veelal op de achtergrond blijven. “Veel mensen denken dat design een uitzonderlijke individuele bezigheid is”, zegt hij. “Maar in feite is het een echte teamsport. Achter de virtuoze solist staat vaak een groots symfonieorkest.”

Wendy Plomp
Wendy Plomp studeerde in 2005 af aan Design Academy Eindhoven en is oprichter, curator en art director van Dutch Invertuals. Dit steeds wisselende ontwerpcollectief verkent onder leiding van Plomp heel het jaar door de grenzen van het ontwerpvak.

De afgelopen jaren is Dutch Invertuals herhaaldelijk een van de meest in het oog springende deelnemers geweest, aan DDW, maar bijvoorbeeld ook aan de Milan Design Week. “Onder meer door Plomps nimmer aflatende aandacht en inzet voor jong talent, levert ze steeds een prominente inhoudelijke bijdrage aan de week”, stelt de organisatie van DDW.

Met het experimentele Dutch Invertuals representeert Plomp meerdere kernwaarden van DDW, waaronder het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de komende editie hoopt ze verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende partijen. “Bedrijven en instellingen omarmen in toenemende mate creatieve geesten”, stelt Plomp vast. “Ze willen anders, op een hoger abstract niveau, naar de wereld kijken.”

Dutch Design Week
De zeventiende aflevering van DDW, naar eigen zeggen het grootste designevenement in Noord-Europa, loopt van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober 2018 in Eindhoven. Het volledige programma wordt in september bekendgemaakt. 

Andere nieuwsberichten

Een thuiskomen voor Bedaux de Brouwer Architecten

Gisteren, 14:30

Bouw van The Baan Tower nu echt van start

Gisteren, 13:36

Mei transformeert Gasometer in Münster tot duurzaam woongebouw

Gisteren, 13:17

Bij nai010 uitgevers verschijnt publicatie over natuurinclusieve architectuur

Gisteren, 09:02

Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

Gisteren, 16:06

Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

Gisteren, 14:48

Stedelijk Museum krijgt eind 2024 weer een beeldentuin

Gisteren, 11:27

CBS: steun voor kernenergie in Nederland neemt toe

Gisteren, 09:50

Lagere straffen in langslepende Vestia-zaak na hoger beroep

27 november, 1:49

Brabant verkent mogelijkheden publiek warmtebedrijf

27 november, 10:45
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan