Rockfon-kantoor Wijnegem
Copyright: Rockfon
Rockfon-kantoor Wijnegem
Copyright: Rockfon
Opening Rockfon-kantoor Wijnegem
Copyright: Rockfon
Rockfon-kantoor Wijnegem
Copyright: Rockfon
Rockfon-kantoor Wijnegem
Copyright: Rockfon
Opening Rockfon-kantoor Wijnegem
Copyright: Rockfon

Vestiging Rockfon in Wijnegem gerenoveerd met oog op duurzaamheid en welzijn

6 oktober, 13:29
Na een grondige renovatie zijn het Belgische kantoor en de fabriek van Rockfon in Wijnegem in oktober 2022 klaar voor gebruik. Voor de start van het project werd de keuze gemaakt om het oude kantoor te renoveren voor een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek, meldt de onderneming.

Het kantoor en de fabriek in Wijnegem zijn in 1966 in gebruik genomen en bieden onderdak aan inmiddels 180 medewerkers. Na de volledige renovatie is het kantoor nu een state-of-the-art faciliteit, dankzij de oplossingen van de Rockwool Group voor zowel het interieur als het exterieur van het gebouw.

In de hele kantoorruimte zijn volgens de onderneming “zeer innovatieve akoestische oplossingen” toegepast. Bovendien wordt door het gebruik van de isolatie uit eigen fabriek het energieverbruik met meer dan 76% vermindert. Op 30 september werd het nieuwe kantoor geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon en Odd Sinding, ambassadeur van Denemarken, samen met Parik Chopra, Managing Director van Rockfon Europa en Azië.

Milieu-impact minimaliseren
Oudere gebouwen kunnen om verschillende redenen een uitdaging zijn, zowel voor de bewoners als voor het milieu. Het kantoor van Rockfon in Wijnegem was geen uitzondering. Het verouderde pand was niet meer geschikt voor een moderne kantoorruimte en het energieverbruik was te hoog. Om de impact op het milieu te minimaliseren, besloot het bedrijf om te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. Deze beslissing past perfect bij het doel van de Rockwool Group om het totale energieverbruik in kantoren wereldwijd tegen 2030 met 75% te verminderen.

“Wij zijn verheugd dat we onze medewerkers weer kunnen verwelkomen in een comfortabel en inspirerend kantoor”, zegt Parik Chopra, Managing Director Rockfon Europe & Asia. “Mede dankzij de kracht van steenwol, zijn we in staat het energieverbruik met driekwart te verminderen terwijl we het comfort van onze medewerkers verhogen. Wij hopen met deze renovatie een voorbeeld te stellen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.”

Oplossingen uit eigen productie
Voor de renovatie van het gebouw zijn zowel exterieur- als interieuroplossingen van de eigen groep gebruikt. Het toepassen van diverse geavanceerde steenwoloplossingen vormde een belangrijk onderdeel van het project. Op het parkeerterrein is bijvoorbeeld een eigen product gebruikt om regenwater op te vangen, vast te houden en te infiltreren.

De gevel van het gebouw werd afgewerkt met steenwoloplossingen uit de eigen groep. Gekozen is voor een metalen uitstraling die perfect past bij de fabriek, waar ophangsystemen van metaal worden geproduceerd. Om de beste energie-efficiëntie te bereiken, werden bovendien het dak en de muren geïsoleerd met behulp van verschillende eigen isolatieoplossingen. Tot slot werden diverse akoestische plafond- en wandoplossingen uit eigen fabriek gebruikt om het beste comfortin het interieur te bereiken.

Trots
“Doe wat je zegt - Dat is een exacte beschrijving van het hele renovatietraject van concept tot implementatie”, zegt Mostafa Alkhamrichi, Operations & Development Director Rockfon Europa & Asia. “Samen met professionele partners is het ons gelukt om verschillende van onze producten in een state-of-the-art werkplek te integreren voor onze medewerkers. Daarmee hebben we niet alleen onze ecologische voetafdruk verbetert, maar is het ons ook gelukt om een werkplek te ontwikkelen die creativiteit, teamwork en efficiëntie ondersteunt.”

Alkhamrichi gaat verder: “Onze medewerkers zijn er altijd al trots op geweest om te werken aan de oplossingen die wij leveren aan onze klanten. Nu zijn ze nog trotser om te werken in een omgeving waar je de kracht en effecten van een goed binnenklimaat kunt ervaren. Reacties als ‘nu werk ik weer liever op kantoor in plaats vanuit thuis’ en ‘dit is echt wie wij zijn’ vormen voor mij het bewijs dat we een werkplek hebben gecreëerd – in zowel de kantoren als de fabriek – die aantrekkelijk is voor bestaande maar ook voor onze toekomstige medewerkers.”

Uitbreiding
Naast de kantoorrenovatie werd er ook een nieuwe showroom geopend als aanvulling op het trainingscentrum dat zich op het terrein bevindt. Klanten uit heel Europa kunnen nu de faciliteit bezoeken om de uitgebreide mogelijkheden in akoestische plafond- en wandoplossingen te bekijken. Daarnaast zijn er, door de aanwezigheid in Wijnegem verder uit te breiden, nog meer mogelijkheden ontstaan voor potentiële werknemers.

Andere nieuwsberichten

Studio RAP levert drijvende woning van hout en kurk op

25 november, 2:38

Kantoorpand Van Hallstraat Amsterdam getransformeerd tot woongebouw

25 november, 12:23

Weg vrij voor realisatie woningbouwproject Nieuw Bergen in centrum Eindhoven

25 november, 10:46

Auditorium als centrale ontmoetingsplek op de ASML-campus

24 november, 5:20

Reuters: Chinese centrale bank schiet vastgoedsector te hulp

25 november, 3:29

Groningen krijgt eind 2027 naar verwachting waterstoftrein

25 november, 10:01

Flevoland wil Almere 2,2 miljoen coronasteun voor Floriade geven

25 november, 9:22

Aedes: corporaties bouwden meer woningen, maar ambities geremd

24 november, 1:57

Amsterdam wil minder statushouders in wooncomplexen met jongeren

24 november, 9:51

Een op drie nieuwe woningen moet voor ouderen worden gebouwd

24 november, 9:08
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan