Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers

Nieuwe studio voor Hollandse Nieuwe naar eigen ontwerp

11 mei, 16:43
Architectuur- en ontwerpbureau Hollandse Nieuwe heeft een nieuw pand betrokken in Diemen. De casco studio is ontworpen als een serie van verschillend ingedeelde en ingerichte ruimten, die het bureau naar eigen zeggen de mogelijkheid bieden om te experimenteren met verschillende vormen samenwerken en kennisdelen.

Op basis van eigen ervaring wil Hollandse Nieuwe zijn opdrachtgevers kunnen adviseren en inspireren met betrekking tot thema’s zoals samenwerken, kennisdelen, serendipiteit, agile werken en bedrijfscultuur. Daarom gebruikt en test het bureau wat het ontwikkelt in zijn eigen omgeving; het nieuwe onderkomen, met een netto oppervlakte van 450 m2, is daar op ingericht.

De begane grond biedt ruimte aan de materialenbibliotheek, keuken, speelruimte en samenwerkplek. In deze dynamische omgeving werkt Hollandse Nieuwe met zijn opdrachtgevers en kennispartners aan ontwerpen, maar is er ook ruimte voor etentjes, feestjes en een spelletje tafelvoetbal of tafeltennis.

Open of gesloten
De verdieping biedt diverse omgevingen, open en afgesloten, waar medewerkers geconcentreerd kunnen werken, overleggen of samenwerken in teams. In de open ruimte kunnen verschillende teams kunnen aan groepswerktafels aan projecten werken.

Met gordijnen kan de open werkvloer worden ingedeeld naar de wens van het moment. De gordijnen bieden flexibiliteit in de mate van intimiteit en visuele bescherming en bijvoorbeeld een groepswerktafel afschermen.

De afgesloten ruimten zijn identiek in formaat, maar hebben alle een andere indeling. Ze zijn geschikt voor overleg, digitale vergaderingen of geconcentreerd  werk. De verschillende indelingen komen voort uit het experiment, aldus Hollandse Nieuwe. “Iedereen werkt anders en heeft andere activiteiten; dat vraagt om flexibiliteit en variatie in inrichting.”

Onbehandeld en ruw
Het bureau heeft gekozen voor het ‘eerlijk’ tonen van ontwerpoplossingen. Constructieve ingrepen zijn met stalen balken onafgewerkt in het zicht gelaten; de zelf ontwikkelde wandsystemen zijn demontabel en zichtbaar mechanisch verbonden.

Ook de kastsystemen zijn ontworpen met modulaire onderdelen, die volledig demontabel zijn. De zwarte boutverbindingen zijn door het hele kantoor een herkenbaar element. De wanden zijn onbehandeld gehouden en laten het oorspronkelijke productieproces zien.

Hergebruik
Hollandse Nieuwe heeft het oude kantoor gebruikt om materialen te ‘oogsten’ voor de nieuwe huisvesting. Zo zijn oude OSB-platen die fungeerden als wandbekleding verzaagd, geschilderd en ingezet als nieuwe maatwerkkast. Oude tl-armaturen en -bakken zijn voorzien van ledstrips, waarmee de kasten ’s avonds in opvallende lichtobjecten veranderen.

Het meubilair is eveneens afkomstig uit de oude inventaris, of komt uit herbruikcollecties. Door de toepassing van een energiezuinige installatie met WTW en vloerverwarming is de studio ook in technisch zeer duurzaam, meldt Hollandse Nieuwe. 

Andere nieuwsberichten

Ensemble van ontvangstpaviljoens voor Brabantse natuurbegraafplaats

Gisteren, 13:38

Eerste monografie van KAAN Architecten verschenen

Gisteren, 11:32

Wethouders Almere opgestapt om slechte resultaten Floriade

Gisteren, 09:03

Architectuurprijs Nijmegen 2021 voor Het Rijks en Jorismavo

23 juni, 10:15

Lichtkunstfestival GLOW in teken van thema 'urban skin'

Gisteren, 14:26

Onderzoek: woningcorporaties worstelen met oplopende bouwkosten

Gisteren, 10:18

Steeds minder vogels in stedelijke gebieden

Gisteren, 09:41

Online sessie over ruimte voor lopen in de stad

23 juni, 1:26

'Aantal te versterken woningen aardbevingsgebied stapelt zich op'

23 juni, 9:36

Senaat bouwt noodrem in voor invoering Omgevingswet per 2023

22 juni, 10:05
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan