Stephan Beerends, directeur Sempergreen Trade
Copyright: Sempergreen Group
Copyright: Sempergreen Group
Copyright: Sempergreen Group
Stephan Beerends, directeur Sempergreen Trade
Copyright: Sempergreen Group
Copyright: Sempergreen Group
Copyright: Sempergreen Group

Stephan Beerends nieuwe directeur Sempergreen Trade

12 mei 2021, 12:03
De internationale Sempergreen Group heeft Stephan Beerends benoemd als directeur Sempergreen Trade. Beerends gaat binnen Sempergreen Group leiding geven aan de divisie Trade en is daarmee verantwoordelijk voor de strategie en beleidsontwikkeling van de business unit Groene Daken en Bodembedekking binnen Europa. Hierbij zal hij de strategische koers vertalen naar de dagelijkse praktijk.

In verband met de sterke groei die Sempergreen naar eigen zeggen de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, heeft de internationale Sempergreen Group zijn topstructuur met ingang van 2021 gewijzigd. Onder CEO en oprichter Corné van Garderen is een directielaag toegevoegd. Dit directieteam geeft leiding aan de vier nieuw opgerichte divisies. Met de komst van Stephan Beerends is het directieteam nu compleet.

Stevige groeiambitie
Met de grote hoeveelheid kennis en ervaring die Beerends meebrengt, heeft de Sempergreen Group er alle vertrouwen in, dat hij de juiste eigenschappen in huis heeft om de divisie Sempergreen Trade in goede banen te leiden, zo laat de onderneming weten. Voor deze divisie heeft het bedrijf een stevige groeiambitie uitgesproken met betrekking tot de verkoop en marketing van Groene Daken en Bodembedekking in Europa.

Beerends wil dit realiseren door de huidige fundering van de Europese sales- en marketingorganisatie verder te verstevigen. Daarnaast zal hij binnen de Sempergreen Group optimaal gebruik maken van onderlinge samenwerking tussen de vier divisies om synergie te creëren, laat de onderneming weten.

Inzetten op klimaatveerkrachtige samenleving
Beerends zal zich namens Sempergreen als lid van het WGIN EU-Chapter ook binnen de Europese Unie inzetten om de huidige en toekomstige levenskwaliteit te verbeteren en de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Beerends: “De actuele klimaatvraagstukken vragen om toekomstbestendige oplossingen. Duurzaam bouwen en de ontwikkeling van groene infrastructuur zijn hierbij evident.”

Naast het in gesprek gaan met overheden over de noodzaak van een klimaatveerkrachtige samenleving, valt ook het onderdeel e-commerce onder de verantwoordelijkheid van Beerends.

Sales en marketing vormen rode draad
Binnen de zakelijke carrière van Beerends vormen sales en marketing de rode draad, meldt Sempergreen. Na zijn opleiding aan Rijkuniversiteit Groningen was hij werkzaam in de media- en tv-industrie, waar hij 10 jaar diverse commerciële rollen heeft vervuld.

Daarna was Beerends medeverantwoordelijk voor het in de markt zetten van een technologie-startup. Ook was hij betrokken bij het opzetten van het Benelux-kantoor van een wereldwijd opererend marketingbureau. Na een kort verblijf in de e-bike lease-markt, besloot hij de overstap te maken naar Sempergreen.

Gedreven door innovatie en creativiteit
Beerends wordt binnen zijn functie gedreven door innovatie, creativiteit en een ondernemende instelling, meldt de onderneming. Met een duidelijke klantfocus, het (her-)inrichten van processen en verdere digitalisering streeft hij ernaar de ambitieuze doelstellingen te behalen.

Hij vormt een verbindende factor en is snel in staat vertrouwen te scheppen en samenwerkingen tot stand te brengen. Door te bouwen aan een loyaal en stabiel team, zullen consequent betrouwbare resultaten geleverd worden binnen Sempergreen Trade, verwacht het bedrijf

Beerends: “De komende tijd zal ik mij richten op het doorgronden van de processen en het realiseren van de eerste efficiëntieslagen. Ik wil de markt goed leren kennen en een breed netwerk opbouwen. Bovenal ga ik genieten van deze prachtige kans in een fantastisch bedrijf, waarbij ik de wereld elke dag een beetje groener kan maken.”

Directie
Het directieteam van de Sempergreen Group bestaat, onder CEO Corné van Garderen, nu uit: Lenhard van Ballegooijen (Sempergreen Nurseries), Stephan Beerends (Sempergreen Trade), Wouter Jochemsen (Sempergreen International) en Henriëtte Vink (Sempergreen Vertical Systems).

Andere nieuwsberichten

Ensemble van ontvangstpaviljoens voor Brabantse natuurbegraafplaats

Gisteren, 13:38

Eerste monografie van KAAN Architecten verschenen

Gisteren, 11:32

Wethouders Almere opgestapt om slechte resultaten Floriade

Gisteren, 09:03

Architectuurprijs Nijmegen 2021 voor Het Rijks en Jorismavo

23 juni, 10:15

Lichtkunstfestival GLOW in teken van thema 'urban skin'

Gisteren, 14:26

Onderzoek: woningcorporaties worstelen met oplopende bouwkosten

Gisteren, 10:18

Steeds minder vogels in stedelijke gebieden

Gisteren, 09:41

Online sessie over ruimte voor lopen in de stad

23 juni, 1:26

'Aantal te versterken woningen aardbevingsgebied stapelt zich op'

23 juni, 9:36

Senaat bouwt noodrem in voor invoering Omgevingswet per 2023

22 juni, 10:05
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan